Benzema en Bale vullen Ronaldo-leegte opnieuw op bij debuut Courtois

Reacties

Real Madrid heeft de thuiswedstrijd tegen Leganés in de derde speelronde van La Liga overtuigend gewonnen. Karim Benzema en Gareth Bale waren ook zaterdagavond beslissend voor De Koninklijke.

Benzema en Bale vullen Ronaldo-leegte opnieuw op bij debuut Courtois
Real Madrid
Real Madrid
4 - 1
Leganés
Leganés

Real Madrid was in de competitie nog foutloos in het tijdperk na Cristiano Ronaldo. Na overwinningen tegen Getafe en Girona stond zowel Bale als Benzema op twee competitiegoals. Ten opzichte van die wedstrijden was Mariano Díaz nieuw in de selectie van Real. De spits werd deze week voor 21,5 miljoen euro teruggehaald van Olympique Lyon om te helpen bij het opvullen van de door Ronaldo achtergelaten leegte. De aanwinst begon tegen Leganés nog op de bank. Opvallender was de keuze van coach Julen Lopetegui om Thibaut Courtois te laten starten. De Belg kreeg nu wel de voorkeur boven Keylor Navas en maakte zo zijn debuut voor de Champions League-winnaar.

Al snel lag Real op koers voor de derde achtereenvolgende zege. Bij een vloeiende aanval legde de opgekomen Dani Carvajal de bal met zijn hoofd terug op Bale. De Welshman kon de bal niet naar een hoek sturen, maar zag dat het doelman Ivan Cuellar aan kracht ontbrak om zijn inzet te keren. De linkspoot scoorde zo al voor de zevende keer op rij in de Spaanse competitie, als bewijs dat zijn prestaties steeds constanter worden.

Real kwam even in de problemen door een domme overtreding van Casemiro op Javier Eraso. Als gevolg van die actie van de Braziliaan ging de bal op de stip. Courtois werd vanaf de strafschopstip geklopt door Guido Carrillo. Zo was mede door toedoen van Casemiro de eerste tegengoal onder de lat bij de club van zijn dromen een feit voor de voormalige goalie van Chelsea en Atlético Madrid.

Thibaut Courtois bedankt het publiek voor het warme welkom.
Thibaut Courtois bedankt het publiek voor het warme welkom.

De equipe van Lopetegui stelde na rust al snel orde op zaken. Uit een mooie voorzet van Marco Asensio kopte Benzema raak. De treffer werd in eerste instantie nog afgekeurd vanwege een vermeende overtreding van de Fransman, maar na ingrijpen van de VAR ging het feest voor Real alsnog door. De ruimtes werden al snel groter voor Real en kort na de 2-1 sloeg Benzema opnieuw toe. De Fransman klopte Cuellar op aangeven van Luka Modric, die door de UEFA deze week werd verkozen tot Speler van het Jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de goals van Benzema was de spanning weg in Estadio Santiago Bernabéu en was het slechts de vraag hoe hoog de score zou oplopen. Voor Leganés dreigde even een afgang, want Sergio Ramos maakte er vanaf de strafschopstip al snel 4-1 van. Real nam vervolgens echter gas terug en deed weinig moeite om nog meer afstand te nemen van de bezoekers uit de regio.

De zege was voor De Koninklijke extra prettig door het puntenverlies van Atlético Madrid eerder op de avond. De concurrent ging met 2-0 onderuit bij Celta de Vigo. Barcelona is de laatste van de titelkandidaten die dit weekend in actie komt. De Catalanen spelen zondagavond in eigen huis tegen Huesca.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
6
Sevilla
38
17
8
13
62-47
+15
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.