Benutte penalty Summerville brengt Leeds dichterbij de megajackpot

Reacties

De promotiestrijd in het Championship wordt bloedstollend tot het einde. Maandagavond had Leeds United de kans om weer op een rechtstreekse promotieplek te komen, en vlak voor tijd lukte dat. Crysencio Summerville was van goudwaarde.

Benutte penalty Summerville brengt Leeds dichterbij de megajackpot
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
3 - 1
Hull City
Hull City

Een afgeladen Elland Road kon al snel juichen in deze streektwist tussen twee clubs uit het graafschap Yorkshire. Summerville nam het doel van Hull onder vuur, de daaruit voortvloeiende rebound werd door vleugelback Sam Byram in het duel gewerkt. Patrick Bamford spaarde The Tigers halverwege de eerste helft. De spits kreeg de bal perfect van Dan James, maar lepelde hem vanaf een meter of vier over.

De rekening volgde door twee Liverpool-spelers die op huurbasis voor Hull spelen. Tyler Morton ontfermde zich over een afgeslagen bal, legde goed klaar en Fabio Carvalho schoot raak. Het was een verdiende beloning voor een goede helft van Hull. De beide ploegen hielden elkaar in de tweede helft veel beter in toom: nu had Leeds meer balbezit, maar dreigend werd het lange tijd niet.

Invaller Mateo Joseph kwam een klein kwartier voor tijd dicht bij de 2-1, al vallend raakte de Spanjaard de paal. Een paar minuten voor tijd versierde Summerville een strafschop na een overtreding en Regan Slater. Na enige discussie met landgenoot Joel Piroe, die was ingevallen, zette de Nederlander zich achter de bal, en hij scoorde koeltjes. De reactie in het roemruchte voetbalbolwerk was vermoedelijk duidelijk waarneembaar op de Schaal van Richter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zeven minuten moest Leeds nog overleven, maar de vermoeide tijgers hielden hun kaken op elkaar. Dat gold niet voor de bijna veertigduizend aanwezigen op de South Stand, de East Stand, de Don Revie Stand en de John Charles Stand, zeker niet toen Daniel James (geboren in Hull) op de counter vanaf halverwege het veld raak schoot in een verlaten doel. Na een seizoen afwezigheid is de ploeg hard op weg terug naar de Premier League, met zijn gigantische budgetten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leeds staat nu weer tweede na een enerverende voetbalmaandag in Engeland. Ipswich Town won in een heroïsch gevecht van concurrent Southampton en heeft nu een punt meer dan Leeds. Leicester staat derde, ook weer op een punt achterstand. The Foxes, die maandag afrekenden met Norwich City, hebben wel nog een wedstrijd tegoed.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
46
31
4
11
89-41
+48
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92-57
+35
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81-43
+38
90
4
Southampton
46
26
9
11
87-63
+24
87
5
West Bromwich Albion
46
21
12
13
70-47
+23
75
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Meer Hull City
Meer over Hull City
Meer Championship
Meer over Championship
Meer C. Summerville
Meer over C. Summerville
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.