Benteke en Agbonlahor pakken Yorke Villa-records af

De Belgische aanvaller Christian Benteke verdiende maandagavond een plaats in de geschiedenisboeken van Aston Villa. Nog nooit maakte een speler van Villa achttien goals in de Premier League.

Benteke en Agbonlahor pakken Yorke Villa-records af

Benteke, afgelopen zomer overgekomen van RC Genk, maakte maandag tegen Sunderland voor het eerst in zijn Villa-tijd drie goals in een wedstrijd. Met zijn trio treffers in zeventien minuten tijd produceerde hij zelfs een onvervalste hattrick.

De Belgisch international is de negende speler die namens Villa in de Premier League een hattrick maakt. Gabriel Agbonlahor was de laatste Villa-speler die drie goals in een wedstrijd maakte: in augustus 2008 tegen Manchester City.

Benteke is nu achttien maal trefzeker in dit Premier League-seizoen. Daarmee brak hij het Aston Villa-record van Dwight Yorke. Die was in de seizoenen 1996/97 en 1997/98 zeventien keer succesvol namens de club uit Birmingham.

Yorke raakte nog een record kwijt. De spits, die ook successen vierde bij Manchester United, scoorde zestig keer in de Premier League voor Villa. Agbonlahor, die tegen Sunderland de zesde treffer voor zijn rekening nam, bracht zijn totaal op 61.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen