Benteke bewijst ongelijk Klopp en doet Liverpool pijn

Liverpool heeft zondagmiddag een dure nederlaag geleden tegen Crystal Palace (1-2). Christian Benteke, die afgelopen zomer door Jürgen Klopp bij The Reds als overbodig werd bestempeld, diende zijn oude ploeg de eerste nederlaag in acht wedstrijden toe.

Met Georginio Wijnaldum in de basis mocht Liverpool in de openingsfase de bal hebben van Crystal Palace. De bezoekers trokken zich, zonder de van Liverpool gehuurde Mamadou Sakho, terug op eigen helft.

De thuisploeg had moeite om door de muur van verdedigers te breken, maar kreeg in de 23ste minuut via een vrije trap een uitgelezen kans om de score te openen. Coutinho draaide de bal over de muur en liet Palace-keeper Wayne Hennessey kansloos: 1-0.

Vlak voor rust kwam Palace via Benteke op gelijke hoogte. De spits, die tot afgelopen zomer onder contract stond bij Liverpool, werkte een voorzet van Yohan Cabaye binnen. Waar manager Sam Allardyce de armen omhoog gooide, vierde Benteke zijn dertiende competitietreffer met een statement door zich amper te verroeren.

In de tweede helft bleven grote kansen uit, totdat Palace twintig minuten voor tijd een corner kreeg. De bal stuiterde langs iedereen tot uitgerekend opnieuw Benteke zijn hoofd ertegenaan zette. Daarmee scoorde hij voor de vijfde keer op Anfield tegen Liverpool, terwijl hij er in het shirt van The Reds slechts vier maakte in dat stadion. In het slot, waarin Nederlander Patrick van Aanholt in mocht vallen, veranderde de 1-2 score niet meer.

Door de nederlaag komt de derde plek, en daarmee directe Champions League-kwalificatie, in gevaar voor Liverpool. De ploeg van Klopp wordt op de hielen gezeten door Manchester City en Manchester United, die ook nog wedstrijden tegoed hebben. Palace kon de winst goed gebruiken, nadat eerder mede-degradatiekandidaten Hull City en Swansea ook al wonnen.