Benítez staat voor controversiële overstap naar 'kleine club' uit Liverpool

Reacties

Rafael Benítez gaat mogelijk een controversiële overstap maken. De Spaanse manager ziet het wel zitten om aan de slag te gaan bij Everton, als opvolger van de naar Real Madrid vertrokken Carlo Ancelotti.

Benítez staat voor controversiële overstap naar 'kleine club' uit Liverpool
© Pro Shots

Vooral voor het rode deel van Liverpool zou het pijnlijk zijn wanneer hun voormalig succesmanager voor The Toffees kiest. De Spanjaard was tussen 2004 en 2010 de trainer van The Reds, met als grootste succes de heroïsche Champions League-winst in 2005.

Ook de supporters van Everton zullen hun wenkbrauwen optrekken bij de komst van Benítez. Na een Merseyside Derby in 2007 noemde hij Everton namelijk een kleine club. Bij Everton is Marcel Brands werkzaam als technisch directeur.

De Spanjaard is nu in afwachting van een aanbieding, weet The Guardian. Er hebben al meerdere gesprekken plaatsgevonden tussen de trainer en de club. De Spaanse manager is ervan overtuigd dat de supporters van Everton hem in de loop der tijd zullen vergeven voor zijn uitspraken. Persoonlijk ziet hij het helemaal zitten om weer in de omgeving van zijn vertrouwde Liverpool te gaan wonen.

Benítez is werkloos sinds hij in januari is vertrokken bij de Chinese club Dalian Yifang. Daarvoor was hij nog actief in de Premier League als manager van Newcastle United. The Magpies wist hij achtereenvolgens naar de tiende en dertiende plaats te gidsen. Everton-eigenaar Farhad Moshiri is er sowieso niet vies van om een controversiële trainer in huis te halen. Eerder viel de aanstelling van Sam Allardyce ook niet lekker bij de achterban.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.