Benfica zet bijzonder eerbetoon voor zieke Eriksson op poten

Reacties

Sven-Göran Eriksson wordt donderdag in het zonnetje gezet door Benfica, in de rust van de kwartfinale van de Europa League tegen Olympique Marseille. De 76-jarige Zweed, die lijdt aan kanker, heeft een behoorlijke staat van dienst bij de Portugese club.

Benfica zet bijzonder eerbetoon voor zieke Eriksson op poten
Benfica
Benfica
2 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Het is niet toevallig dat Eriksson uitgerekend tijdens deze wedstrijd wordt bejubeld door Benfica. 34 jaar geleden, op 18 april 1990, leidde Eriksson Benfica naar de finale van de Europa Cup l door Marseille in de halve finale over de knie te leggen. Als onderdeel van dit eerbetoon zijn naast Eriksson ook de spelers van destijds uitgenodigd voor de wedstrijd van donderdag. Tijdens de rust zal hij het veld opkomen. Eriksson was in totaal vijf seizoenen trainer van Benfica.

Benfica-trainer Roger Schmidt hoopt dat Eriksson donderdag zal genieten. 'Ik heb hem nooit persoonlijk ontmoet, maar ik hoorde wel veel positieve dingen. Hij is een topcoach, een geweldige voetbalpersoonlijkheid, die zich in een moeilijke situatie bevindt. Ik hoop dat hij ervan kan genieten.'

Begin dit jaar maakte Eriksson bekend dat hij alvleesklierkanker heeft en niet langer dan een jaar te leven heeft. Vorige maand kwam zijn laatste wens uit, toen hij een wedstrijd van Liverpool mocht coachen. De Ajax Legends waren toen de tegenstander. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.