Met nog elf speelrondes te gaan heeft Portugal maandagavond een nieuwe koploper gekregen in de Liga NOS. Door puntenverlies van Benfica heeft FC Porto de macht gegrepen.

Benfica
1 - 1
Moreirense
Moreirense

Voor Benfica ging het mis in thuiswedstrijd tegen middenmoter Moreirense. De thuisploeg was eigenlijk oppermachtig en creëerde veel kansen. Alleen al in de eerste helft waren er elf doelpogingen van de topclub. Goalgetters Pizzi en Carlos Vinícius, de nummer twee en één op de topscorerslijst in Portugal, waren ongelukkig in de afwerking.

Met name Pizzi zal zich verantwoordelijk voelen voor het gemors in de titelstrijd. De buitenspeler schoot vroeg in de tweede helft een strafschop nogal nonchalant naast. Moreirense kwam daarna op voorsprong door een countergoal van Fabio Abreu. Pizzi mocht in de absolute slotfase opnieuw aanleggen voor een penalty en miste wederom. Dit keer kon hij in de rebound nog wel scoren. Benfica pakte zo een punt, maar dat was te weinig om Porto van de troon te stoten.

Santa Clara
Santa Clara
0 - 2
FC Porto
FC Porto

Porto had eerder op de avond al gewonnen op bezoek bij Santa Clara, een club uit de Azoren met nauwe banden met Benfica. Het werd een zakelijke overwinning van de bezoekers. De opgestoomde rechtsback Wilson Manafa zorgde in de eerste helft met een schot via de binnenkant van de paal voor de 0-1. Alex Telles verzuimde daarna vanaf de strafschopstip de wedstrijd in het slot te gooien. Met een kopbal uit een vrije trap zorgde Ivan Marcano in de 76ste minuut alsnog voor een veilige marge: 0-2. Daarmee werd de kater na de Europa League-uitschakeling door Bayer Leverkusen deels weggespoeld.

Porto is in de competitie uitstekend op dreef en heeft zes wedstrijden op rij gewonnen, terwijl Benfica slechts vier punten pakte in de laatste vier speelrondes. Desondanks is het verschil in de top maar één punt. Sporting Braga en Sporting Portugal volgen op een enorme achterstand.