Benfica maakte vorig jaar veel indruk in de Champions League en bereikte zelfs de kwartfinale, maar dit keer lijkt de groepsfase het eindstation. In eigen huis ging de ploeg van trainer Roger Schmidt onderuit tegen Real Sociedad.

Benfica
Benfica
0 - 1
Real Sociedad

Na nederlagen tegen Red Bull Salzburg (0-2) en Internazionale (1-0) was het thuisduel met Real Sociedad eigenlijk al cruciaal voor Benfica, want een nieuwe nederlaag zou ervoor zorgen dat de kampioen van Portugal een plek in de achtste finale van het miljardenbal bijna wel kon vergeten. Met ex-Eredivisionisten Fredrik Aursnes en David Neres in de basis overtuigde de thuisclub opnieuw niet. Sociedad was voor rust de bovenliggende partij en scoorde ook, maar het doelpunt van Brais Méndez (foto) werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Bij aanvang van de tweede helft bracht Schmidt ook Orkun Kökçü binnen de lijnen, maar na een uur waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na uitstekend voorbereidend werk van Ander Barrenetxea kwam het doelpunt op naam van Méndez. Het was al de derde Champions League-wedstrijd op rij dat de Spanjaard trefzeker was: Méndez scoorde ook al tegen Internazionale (1-1) en Red Bull Salzburg (0-2).

Het doelpunt van Méndez was goud waard, want het leverde Real Sociedad de overwinning op. Met zeven punten uit drie duels zijn de Basken de trotse koploper in Groep D. Benfica blijft op de hatelijke nul staan en hebben een klein wonder nodig om de knock-outfase nog te bereiken.