Benfica verlengt verbintenis met topschutter Cardozo

Benfica heeft het voor elkaar gekregen topscorer Oscar Cardozo (29) langer vast te leggen. De Paraguayaanse aanvaller verlengde zijn verbintenis bij de Portugese grootmacht met twee jaar. Zijn nieuwe contract loopt tot medio 2016.

Benfica verlengt verbintenis met topschutter Cardozo

Cardozo heeft zich bij Benfica sinds zijn komst in het seizoen 2007/08 ontwikkeld tot doelpuntenmaker pur sang. Zo was hij dit seizoen al 21 keer trefzeker in twintig officiële duels van de werkgever van onder meer Ola John.

De totaalcijfers van Cardozo zijn nog imposanter. In 229 optredens voor Benfica maakte hij liefst 144 doelpunten. In de Portugese competitie vond hij in 146 duels al 101 keer het net.

Benfica nam Cardozo in 2007 over van het Argentijnse Newell's Old Boys. Zoals te doen gebruikelijk in Portugal is in het nieuwe contract van de 45-voudig international ook een gelimiteerde afkoopsom opgenomen. Clubs die ondanks de contractverlenging nog steeds de trefzekere Paraguayaan willen aantrekken, dienen met zestig miljoen euro over de brug te komen. Maandag tekende Nemanja Matic ook al een nieuw contract bij Benfica.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's