Benfica-trainer rekent tegen Ajax op revanchegevoelens bij zijn spelers

Reacties

Ondanks de ronduit zwakke recente resultaten leeft Benfica-trainer Rui Vitória vol goede moed toe naar het Champions League-thuisduel met Ajax van woensdagavond.

Benfica-trainer rekent tegen Ajax op revanchegevoelens bij zijn spelers

'Deze wedstrijd komt op een goed moment, mijn spelers willen iets laten zien na de afgelopen wedstrijden. Ik proef die overtuiging', vertelde Vitória dinsdag op de persconferentie. Twee weken geleden moest Benfica door een goal van Noussair Mazraoui bij het scheiden van de markt zijn meerdere erkennen in de Amsterdammers. Daardoor heeft Ajax in Groep E een gaatje van vier punten geslagen met de Portugese topclub.

'Een heel klein detail maakte het verschil in Amsterdam. Wij kregen genoeg kansen om te scoren', blikte Vitória terug op de eerste ontmoeting. 'Het komt aan op concentratie en effectiviteit.' Volgens de oefenmeester wordt het duel in Lissabon niet alleen beslist door de personen op het veld. 'De steun van het publiek is cruciaal. Natuurlijk treffen wij een opponent van naam en faam, maar dat geldt voor hen net zo.'

Sinds de nederlaag in Amsterdam ging de Europa Cup I-winnaar van 1961 en 1962 in competitieverband onderuit tegen zowel Belenenses (2-0) als Moreirense (1-3). De vijfde plaats in de Primeira Liga is ver beneden de stand van Benfica en dus staat Vitória onder druk.

'Ik verspil geen tijd aan zaken die ik niet kan controleren. Het gaat om Benfica, niet om mijn positie', zei de trainer, die na het verlies bij Moreirense een onderhoud voerde met voorzitter Luís Filipe Vieira. 'Dat doe ik elke week, soms zelfs vaker dan eens per week', aldus Vitória, die daarmee ontkende dat hij op het matje is geroepen.

Ajax kan Champions League-historie schrijven in Lissabon
'Zou me niet verbazen als Van de Beek én Neres spelen tegen Benfica'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.