Benfica pakt door: 'Gesprekken over spectaculaire rentree João Félix'

Reacties

Orkun Kökçü gaat komend seizoen bij Benfica mogelijk samenspelen met João Félix. De Portugese topclub maakt werk van een terugkeer van de 23-jarige aanvaller, die mag vertrekken bij Atlético Madrid.

Benfica pakt door: 'Gesprekken over spectaculaire rentree João Félix'
© Pro Shots

Vier jaar geleden is het nog maar dat Félix voor een nieuw transferrecord zorgde bij Benfica. Met zijn overstap naar Atlético was een transfersom van 127,2 miljoen euro gemoeid. Nooit eerder had Benfica zo'n hoog bedrag ontvangen voor een speler. In Madrid lukte het de 31-voudig international niet om de verwachtingen waar te maken. Diego Simeone raakte steeds minder overtuigd van de kwaliteiten van Félix en zette in januari al de lichten op groen voor een huurperiode bij Chelsea.

Na een half jaar als huurling in Londen staat Félix nu voor een nieuw avontuur. Bij Atlético wordt de schaduwspits gezien als vijfde aanvaller, achter Antoine Griezmann, Álvaro Morata, Memphis Depay en Ángel Correa. De recordaanwinst mag volgens verschillende Spaanse media opnieuw vertrekken.

De beleidsbepalers bij Benfica zien een unieke kans en willen Félix verleiden tot een terugkeer naar Lissabon. Volgens Record zijn de onderhandelingen tussen Benfica-president Rui Silva en vertegenwoordigers van Atlético al gaande. Benfica zet in op het voor één seizoen huren van het toptalent dat vanuit de eigen opleiding doorstroomde. Félix zou ook hoog op het lijstje staan bij Paris Saint-Germain, voor het geval dat Kylian Mbappé of Neymar deze zomer vertrekt. Benfica kan sneller handelen.

De selectie van Roger Schmidt is op weg naar het nieuwe seizoen al flink versterkt. De van Feyenoord overgekomen Kökçü moet uitgroeien tot leider op het middenveld. Met Ángel Di María is bovendien deze transferperiode al een oude bekende binnengehaald. De 35-jarige Argentijnse wereldkampioen speelde tussen 2007 en 2010 al voor Benfica. Hij is nu transfervrij overgekomen van Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.