Benfica pakt door en breekt Portugees transferrecord voor nieuwe spits

Reacties

Niet Edinson Cavani of Mariano Diaz, maar Darwin Nuñez is de nieuwe spits van het ambitieuze Benfica. De Uruguayaanse spits mag zich de duurste aankoop uit de historie van het Portugese voetbal noemen.

Benfica pakt door en breekt Portugees transferrecord voor nieuwe spits
© Pro Shots

Benfica heeft de 21-jarige Nuñez voor 24 miljoen euro overgenomen van het Spaanse Almería en hem een vijfjarig contract laten tekenen. Nog nooit eerder betaalde een Portugese club zoveel geld voor een nieuwe speler. Het is voor de vijfde keer dat Benfica de grens van twintig miljoen euro haalde voor een aankoop. FC Porto kocht twee keer een speler voor twintig miljoen.

Naam: Seizoen: Van: Naar: Bedrag:
Darwin Nuñez 2020/21 Almería Benfica 24 miljoen
Raúl Jiménez 2015/16 Atlético Madrid Benfica 22 miljoen
Éverton 2020/21 Grémio Benfica 20 miljoen
Julian Weigl 2019/20 Borussia Dortmund Benfica 20 miljoen
Raúl de Tomás 2019/20 Espanyol Benfica 20 miljoen
Óliver Torres 2017/18 Atlético Madrid FC Porto 20 miljoen
Gianelli Imbula 2015/16 Olympique Marseille FC Porto 20 miljoen

Nuñez maakte in het afgelopen seizoen zestien goals in dertig competitiewedstrijden voor Almería, op het tweede niveau van Spanje. Mede daardoor plaatste zijn ploeg zich voor de play-offs om promotie, maar terugkeren naar La Liga lukte niet: in de halve finales was Girona te sterk. Met de toptransfer van Nuñez wordt de clubkas van Almería nu alsnog flink gevuld.

Met de komst van Nuñez heeft Benfica, dat in het afgelopen seizoen naast de Portugese landstitel greep, nu al tachtig miljoen euro uitgegeven in deze zomer. De recordkampioen legde ook al veel geld neer voor Éverton, Pedrinho en Gian-Luca Waldschmidt. Bovendien kwam Jan Vertonghen naar Lissabon: hij kon transfervrij worden binnengehaald na zijn vertrek bij Tottenham Hotspur. Benfica maakt met de komst van deze nieuwe spelers duidelijk dat het volgend seizoen de macht terug wil in Portugal. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.