Benfica klopt Sporting en is bijna kampioen

Benfica-Sporting Lissabon 1-0Benfica is nog één punt verwijderd van de Portugese titel. De ploeg van coach Giovanni Trapattoni won op eigen veld van stadgenoot en mede-koploper Sporting Lissabon en heeft met nog één duel op het programma een voorsprong van drie punten op Sporting en FC Porto. Benfica besliste het duel in de 83ste minuut. Luisão kopte van dichtbij een voorzet van Petit achter doelman Ricardo.

Rio Ave-FC Porto 0-2
Porto deed wat het moest doen om nog in de race voor de titel te blijven. De regerend kampioen won bij Rio Ave dankzij goals van Benni McCarthy en Leandro Silva. De Zuid-Afrikaanse ex-Ajacied opende de score in de 55ste minuut door doelman Mora door de benen te passeren. En de Braziliaan schoot een kwartier voor tijd de dragões naar een 2-0 voorsprong.

Sporting Braga-Beira Mar 1-1
Braga zag de titelkansen vervliegen door het gelijke spel tegen Beira Mar. Al na drie minuten keek de nummer vier tegen een 1-0 achterstand aan door een goal van Ahamada. Vlak voor rust zorgde Ceinha voor de gelijkmaker.