Benfica hoeft gaspedaal niet vol in te drukken: CL komt in zicht voor Schmidt

Reacties

Roger Schmidt meldt zich volgende week met Benfica in het voorportaal van de Champions League. De Portugese topclub rekende dinsdag definitief af met FC Midtjylland en wacht in de play-offs een tweeluik met Dinamo Kiev.

Benfica hoeft gaspedaal niet vol in te drukken: CL komt in zicht voor Schmidt
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
1 - 3
Benfica
Benfica

Onder leiding van Schmidt maakt Benfica een frisse indruk in de eerste weken van het nieuwe seizoen. Door de 4-1 overwinning in de heenwedstrijd tegen Midtjylland stond de Portugese topclub al met anderhalf been in de play-offs. In de return waren het dezelfde namen die Benfica halverwege de eerste helft bij de hand namen.

Gonçalo Ramos, tijdens het heenduel in Estádio da Luz goed voor een hattrick, was dit keer de aangever. De 21-jarige aanvaller schoof de bal rustig opzij en bood Enzo Fernández een niet te missen kans (0-1). Door een doelpunt van Henrique Araújo liep Benfica verder weg bij Midtjylland, dat in de persoon van Pione Sisto na ruim een uur wat terugdeed (1-2). Vlak voor tijd zorgde Diogo Gonçalves met een schitterend schot van afstand voor het hoogtepunt van de wedstrijd (1-3).

Revanche
De overwinning in Denemarken zorgt ervoor dat Schmidt revanche kan nemen voor vorig seizoen. Toen ging de Duitser met PSV uitgerekend tegen Benfica kopje onder in de play-offs. Dit keer wacht een dubbele confrontatie met Dinamo Kiev, dat na verlenging afrekende met Sturm Graz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.