Benfica en Schmidt overwinteren in Europa dankzij goal in extra tijd

Reacties

Benfica gaat na de winter verder in de Europa League. De Portugese club was lange tijd op weg naar een roemloze uitschakeling in de Champions League, maar greep op bezoek bij Red Bull Salzburg op het allerlaatste moment de laatste strohalm. Voor trainer Roger Schmidt betekende dat een zeer welkome opsteker.

Benfica en Schmidt overwinteren in Europa dankzij goal in extra tijd
© Pro Shots
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
1 - 3
Benfica
Benfica

Schmidt bevindt zich met Benfica niet in de beste fase van het seizoen. Vorig seizoen leek alles wat de Duitse trainer aanraakte in goud te veranderen, maar nu is alles anders. Benfica staat in eigen land niet bovenaan en wist in de Champions League al na vier wedstrijden dat de knock-outfase onbereikbaar was. Door het punt dat eind november werd gepakt bij Internazionale hadden de Portugezen nog wel een kleine kans op een vervolg in de Europa League.

Benfica moest dan moet minimaal twee doelpunten verschil winnen van Salzburg, om het onderlinge resultaat gelijk te trekken en op doelsaldo de derde plek over te nemen. In de competitie tankte de ploeg van Schmidt vrijdag in ieder geval weinig vertrouwen, want tegen Farense zat er niet meer in dan 1-1. De trainer werd tijdens het duel door eigen fans bekogeld en beklaagde zich daar na afloop over.

De aanhang zal dinsdag aanvankelijk tevreden zijn geweest, want Benfica nam een comfortabele voorsprong en kwam zo virtueel op de derde plek te staan. Ángel Di María opende na een half uur de score met een corner die in een keer in het doel vloog. Vlak voor rust maakte Rafa Silva de 0-2. De bezoekers profiteerden van balverlies van Strahinja Pavlovic en Silva rondde na een pass van Di María af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo ging Benfica, met Orkun Kökcü in de basis als de virtuele nummer drie de kleedkamer in, maar raakte de ploeg van Schmidt die plek na de rust weer kwijt. Salzburg maakte er dankzij een van richting veranderd schot van Luka Susic 1-2 van en ging Benfica zo weer voorbij. Doordat de 2-2 van Sekou Koita vanwege buitenspel niet doorging, hielden Schmidt en zijn spelers tot het einde hoop op een bevrijdende goal. Die cruciale 1-3 viel uiteindelijk in de tweede minuut van de extra tijd en werd gemaakt door Arthur Cabral. De invaller scoorde met een hakje op aangeven van voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes. Daardoor ging niet Salzburg, maar Benfica door in de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Internazionale
Internazionale
0 - 0
Real Sociedad
Real Sociedad

Internazionale en Real Sociedad waren al zeker van deelname aan de knock-outfase en streden dinsdag om de eerste plek in de poule. Inter moest winnen om bovenaan te eindigen, terwijl de Spanjaarden genoeg hadden aan een punt. Het bleef tot het einde spannend, mede doordat de VAR een streep zette door een strafschop voor de bezoekers. Sociedad lachte uiteindelijk als laatst, omdat het in Milaan eindigde in 0-0 en de Spanjaarden zo bovenaan eindigden in Groep D.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Sociedad
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Internazionale
6
3
3
0
8-5
+3
12
3
Benfica
6
1
1
4
7-11
-4
4
4
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
4-8
-4
4
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.