Beluisteren van VAR-audio kan woede bij Rangers niet wegnemen

Reacties

Rangers FC is door de Schotse bond uitgenodigd om de VAR-audio van de wedstrijd tegen Celtic te beluisteren, maar dit heeft er niet voor gezorgd dat de Schotse club tevreden is gesteld. De club schrijft 'erg bezorgd' te zijn.

Beluisteren van VAR-audio kan woede bij Rangers niet wegnemen
© Pro Shots
Celtic
Celtic
2 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Afgelopen zaterdag stonden Celtic en Rangers tegenover elkaar. Op Celtic Park kreeg Celtic-verdediger Alistair Johnston de bal tegen zijn hand, maar na een VAR-review ging de bal niet op de stip. Op het moment van de penaltysituatie stond Celtic op een 1-0 voorsprong, kort na rust werd de 2-0 gemaakt. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-1.

Rangers was in eerste instantie boos over de communicatie van de arbitrage en de SFA (Scottish FA). De club werd namelijk niet duidelijk gemaakt waarom er geen strafschop werd gegeven. Zelf speculeerde trainer Philippe Clement dat de reden achter het niet geven van de strafschop mogelijk buitenspel was, want volgens de coach was de handsbal overduidelijk zichtbaar.

In het nieuwe jaar werd Rangers uitgenodigd om de VAR-audio te beluisteren rond het penaltymoment. In een statement geeft de club meer uitleg. 'Na de audio te hebben beluisterd, is duidelijk dat er niet gesproken wordt over mogelijk buitenspel. Rangers maakt zich grote zorgen over de haast waarmee er geroepen werd dat het geen handsbal was. Tijdens de bijeenkomst waren de partijen het er namelijk unaniem over eens dat de VAR-beslissing om geen handsbal te geven onjuist was.'

Rangers heeft aan de SFA gevraagd om de VAR-audio alsnog openbaar te maken en het besluit over het penaltymoment uit te leggen aan het publiek. 'De club heeft een aantal specifieke verzoeken gedaan.' Rangers maakt niet duidelijk of er eisen zijn gesteld aan het eventueel overspelen van de belangrijke wedstrijd tegen Celtic. Door de zege staat Celtic acht punten los van Rangers, dat twee duels minder speelde.

Premiership

Stand Premiership 2023/2024

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
24
6
3
80-26
+54
78
2
Glasgow Rangers
33
24
3
6
72-23
+49
75
3
Heart of Midlothian
33
19
5
9
46-34
+12
62
4
Kilmarnock
33
13
12
8
43-34
+9
51
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.