Rangers wil meer transparantie en eist VAR-audio op

Als het aan Rangers FC ligt, krijgt de Old Firm van afgelopen zaterdag nog een staartje. De club verloor van Celtic, maar vindt dat het vlak voor rust een strafschop had verdiend.

Celtic
Celtic
2 - 1
Glasgow Rangers

Op Celtic Park kreeg Celtic-verdediger Alistair Johnston de bal tegen zijn hand, maar na een VAR-review ging de bal niet op de stip. Rangers vond het nodig om na de wedstrijd een statement te plaatsen. 'De club wil graag inzicht krijgen in het proces dat tot deze beslissing heeft geleid. Dit is destijds niet gecommuniceerd aan ons. Rangers blijft een voorstander van de VAR, maar er moet aanzienlijk meer transparantie zijn om het succesvol te maken in Schotland.'

Philippe Clement, trainer van Rangers, noemde het penaltymoment de grootste frustratie. 'Als het een duidelijke handsbal is, snap ik niet waarom er geen penalty gegeven is. Er was totaal geen communicatie. Ik maak ook fouten, maar dit was wel een heel dure.' Op het moment van de penaltysituatie stond Celtic op een 1-0 voorsprong, kort na rust werd de 2-0 gemaakt.

Door de zege staat Celtic acht punten los van Rangers, dat twee duels minder speelde.