Belofte van het Jaar blijft dromen van EK met Rode Duivels

Reacties

Yari Verschaeren, vorige week uitgeroepen tot Belofte van het Jaar op het Belgische Sportgala, mag nog altijd van het EK dromen. Het groeibriljantje van Anderlecht, ooit begeerd door PSV, herstelt van een vervelende enkelblessure.

Belofte van het Jaar blijft dromen van EK met Rode Duivels
© Pro Shots

2019 was een mooi jaar voor Verschaeren, het grootste talent sinds Youri Tielemans in het Astridpark. Hij maakte indruk op Fred Rutten in januari tijdens de winterstage in Spanje en brak door in de hoofdmacht onder de Nederlandse trainer. Dit seizoen is lastig voor Anderlecht en Verschaeren.

'Zó veel is er al gebeurd: een nieuw bestuur, nieuwe trainers, ontevreden supporters, de Rode Duivels... Het lijkt wel of ik al járen profvoetbal speel', zei Verscharen onlangs in een uitgebreid interview met De Morgen. De negativiteit rondom Anderlecht valt hem zwaar. 'Zoiets komt anders binnen in het hoofd van een jonge speler dan bij iemand met ervaring. Vorig seizoen was mijn eerste als profvoetballer. De eerste keer dat de supporters je uitfluiten doet wel iets met een jonge gast.'

Verschaeren deed dit jaar vervroegd examen voor zijn opleiding economie-wiskunde, terwijl hij met Anderlecht in de play-offs speelde. Daardoor kon de aanvallende middenvelder naar het EK Onder-21 in de zomer.

De schrik was groot toen Verschaeren per brancard het veld verliet in Luik.
© Pro Shots
De schrik was groot toen Verschaeren per brancard het veld verliet in Luik.

In september debuteerde Verschaeren als Rode Duivel, een maand later maakte hij tegen San Marino zijn eerste interlandgoal. Het slot van 2019 is minder vrolijk: vorige week verliet hij tegen Standard Luik het veld met een ogenschijnlijk zware blessure, want zijn enkel klapte op akelige wijze om. Een breuk en een streep door zijn EK-droom, dat was de verwachting. Het viel mee: Verschaeren heeft scheurtjes in zijn enkelbanden en moet een à twee maanden revalideren.

Daardoor blijft de kans levend dat Verschaeren op het EK staat aan de zijde van onder anderen Jan Vertonghen, met wie hij als piepjong talent nog poseerde voor een foto. De Belg werd gevolgd door PSV, dat hem graag naar Eindhoven wilde halen. 'Ik ben er een kijkje gaan nemen, maar heb besloten om het niet te doen. Ik was gelukkig bij Anderlecht en zag geen reden om te vertrekken. Ik kende ook de voorbeelden van al die jeugdtalenten die ooit waren vertrokken, maar het nooit hebben waargemaakt.'

Het lijkt een verstandige keuze te zijn geweest. 'Daartegenover stonden de verhalen van degenen die wel bleven, hun kansen kregen én ze ook grepen, zoals Lukaku, Praet en Tielemans', legt Verschaeren uit. 'Hen wilde ik graag opvolgen.' De Belofte van het Jaar in België is op de goede weg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Y. Verschaeren
Meer over Y. Verschaeren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.