Bellamy bezorgt Liverpool plek in finale League Cup

Liverpool plaatste zich voor de finale om de League Cup door in een enerverende ontmoeting twee keer een voorsprong van Manchester City weg te werken (2-2).

Liverpool liet vanaf de eerste minuut blijken niet alleen de 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd te willen verdedigen. De thuisploeg startte furieus. Het was aan doelman Joe Hart te danken dat Manchester City ongeschonden de openingsfase doorstond. De sluitpost redde schitterend op een inzet van José Enrique en pakte een knal van afstand van Steven Gerrard.

Liverpool was de bovenliggende partij in het eerste half uur, maar City kwam op voorsprong. Nigel de Jong schoot de bal op een geweldige manier in de kruising. David Silva bezorgde de Nederlandse middenvelder de bal, waarna De Jong al vallende uithaalde en doelman Pepe Reina verschalkte.

De gelijkmaker volgde nog voor rust. Micah Richards kreeg de bal in het zestienmetergebied tegen de hand, waarna Gerrard vanaf elf meter feilloos voor 1-1 zorgde.

Na rust opnieuw een aanvallend Liverpool. Maar ook opnieuw een uitblinkende Joe Hart. Dirk Kuijt en Stewart Downing zagen hun inzetten gekeerd worden door de goalie. Gareth Barry was aan de andere kant gevaarlijk met een schot van afstand.

Edin Dzeko schoot halverwege de tweede helft van dichtbij de 1-2 binnen. Aleksandar Kolarov zette vanaf de linkerkant voor. Liverpool bleek niet onder de indruk en bleef het ritme van de wedstrijd bepalen. De verdiende gelijkmaker viel ruim een kwartier voor tijd. De goed spelende Kuijt bediende Craig Bellamy, de Welshman zette een één-tweetje op met Glen Johnson en Bellamy passeerde Hart.

Het slotoffensief leverde kansen op voor Dzeko en invaller Sergio Agüero, maar Liverpool hield stand. Op zondag 26 februari treft Liverpool op Wembley Cardiff City in de League Cup-finale. Foto: VI Images