Belgische voetbalbond doet aan eigen 'Wie is de mol': CEO laat lek onderzoeken

Reacties

Piet Vandendriessche, de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Belgsiche Voetbalbond, is op zoek naar de 'mol' onder de scheidsrechters of zijn personeel. De bestuurder heeft een extern bedrijf ingehuurd om uit te zoeken wie deze maand een rapport met VAR-beslissingen, club-per-club-fouten en scheidsrechtersbulletins lekte.

Belgische voetbalbond doet aan eigen 'Wie is de mol': CEO laat lek onderzoeken
© Pro Shots

De publicatie van de geheime gegevens die in Het Nieuwsblad verscheen, zorgde voor flink wat reuring onder de Belgische arbitrage. Het merendeel van de scheidsrechters denkt dat het lek bedoeld was om de reputatie van hen te grabbel te gooien. Daarnaast werd de bekendmaking van de informatie gezien als een aanval op hun privacy en persoonlijke vrijheid.

Om de zorgen grotendeels weg te nemen, neemt Vandendriessche nu maatregelen. De directeur heeft alle scheidsrechters en leden van de PRD (Professional Football Refereeing Department) gevraagd om een overeenkomst te tekenen zodat er een onderzoek kan worden uitgevoerd. Eén van de bijkomstigheden hiervan is dat alle aan het onderzoek deelnemende personen hun werk- en privécomputers en mobiele telefoons moeten inleveren. Weiger je, dan word je als mol beschouwd, aldus het Belgische medium.

Buiten de geschetste taferelen is er sowieso al het een en ander gaande in de wereld van de Belgische scheidsrechters. De Duitser Herbert Fandel, het hoofd van de afdeling Scheidsrechters Professioneel voetbal (PRD), is ontslagen en ook de Fransman Bertrand Layec zal volgend jaar niet meer actief zijn. Het contract van de technische directeur van de PRD loopt af en tot een verlengde samenwerking lijkt het niet te gaan komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.