Belgische laagvlieger verrast en klopt PSV in oefenduel

Reacties

In de Eredivisie zijn de Eindhovenaren nog ongeslagen, maar PSV heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd verloren. Op De Herdgang won SK Beveren verrassend, na een laat doelpunt (0-1).

Belgische laagvlieger verrast en klopt PSV in oefenduel
© Pro Shots

De jaren dat Yaya Touré, Gervinho en Emmanuel Eboué bij SK Beveren speelden, liggen al ver achter ons. Het tijdperk, waarin de hypertalentvolle Ivorianen via de Afrikaanse voetbalschool van Jean-Marc Guillou naar België kwamen, is al even voorbij. De Belgische club is tegenwoordig een middenmoter op het tweede niveau. Toch gaf het in Eindhoven geen krimp.

PSV speelde met een compleet ander elftal dan de ploeg die afgelopen weekend in extremis FC Twente versloeg, maar met genoeg spelers die zich al op een hoger niveau hebben laten zien. Zo stond Joël Drommel onder de lat, terwijl onder andere Shurandy Sambo, Armel Bella-Kotchap en Armando Obispo op het veld stonden.

Ook kwamen verder veel spelers van Jong PSV in actie, maar het lukte niet om de Belgen pijn te doen. Integendeel, want het was juist Goduine Koyalipou, die in België sowieso op schot is dit seizoen, die scoorde namens Beveren. Zeven minuten voor tijd werkte hij de enige treffer tegen de touwen, waardoor PSV onderuit ging.

Overigens kwamen de spelers uit de A-kern allemaal negentig minuten in actie. Daardoor konden ook de spelers die bij PSV op het tweede plan staan wedstrijdritme opdoen.

Opstelling PSV: Drommel; Sambo, Bella-Kotchap, Obispo, Jansen (Dams 45'); Egan-Riley (Fernandez 45'), Gilbert (Geerts 74'), Jiménez (Van den Heuvel 75'); Simons (Kwaaitaal 75') Uneken, Ledezma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.