Belgische bond krijgt Nederlandse datahulp tijdens WK

Reacties

De Belgische voetbalbond KBVB gaat een samenwerking aan met het Nederlandse statistiekbureau SciSports. Het Belgische nationale team krijgt in aanloop naar en tijdens het WK in Rusland de beschikking over de data van het bureau dat eerder Memphis Depay een overstap naar Olympique Lyon adviseerde.

Belgische bond krijgt Nederlandse datahulp tijdens WK

SciSports ontwikkelde een database met daarin informatie over meer dan tweehonderdduizend voetballers over de hele wereld. Hun nieuwste uitvinding is een spelersvolgsysteem dat volledig automatisch data genereert over wedstrijden. De Belgische bondscoach Roberto Martínez (foto) is blij met de aanstaande samenwerking: 'SciSports geeft ons een heel goede en professionele ondersteuning op onze weg naar en in Rusland.'

Onder andere PEC Zwolle en FC Utrecht werken al samen met SciSports op het gebied van scouting. 'Na de reeds bestaande samenwerkingen met internationale en ook Belgische clubs is het natuurlijk een grote stap voor ons om met de Rode Duivels te werken', zegt Giels Brouwer van SciSports.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.