Belgische analytici zien na gemiste kans loodzware opdracht voor Antwerp

Reacties

Antwerp heeft de landstitel nog steeds in eigen hand, maar de ploeg van Mark van Bommel zal allicht niet meer zo'n prachtige uitgangspositie krijgen als het exemplaar dat ze zondagmiddag op eigen veld te grabbel gooiden. In België zien de analytici het nu heel lastig worden.

Belgische analytici zien na gemiste kans loodzware opdracht voor Antwerp
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 1
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Het lag echt voor het grijpen: een kolkend Bosuilstadion maakte dat Antwerp bijna met twaalf man speelde, en tegenstander Union met tien nadat voormalig Telstar-speler Senne Lynen rood had gepakt. Antwerp hoefde enkel de 1-0 voorsprong over de streep te trekken, maar de tien uit Brussel kwamen toch langszij via Cameron Puertas. Nu moet Antwerp zondag winnen op bezoek bij RC Genk om de titel te grijpen, en dat zien de experts nog best moeilijk worden.

Analist en voormalig voetballer van onder meer PSV Marc Degryse denkt niet dat er hulp voor Antwerp komt. 'Ik ga ervan uit dat Union Club Brugge klopt, dus dan moét Antwerp zelf ook winnen in Genk, dat mogelijk ook nog iets heeft om voor te spelen. Antwerp moet nu voor de spiegel gaan staan en volgende week negentig minuten lang vol voor de aanval kiezen. En zeker niet rekenen op puntenverlies van Union', aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Patrick Goots, clubicoon bij uitstek bij de ploeg van Deurne-Noord, wijst erop dat schorsingen en blessures ook mee kunnen wegen. Calvin Stengs is er in Genk sowieso niet bij wegens een schorsing, en de geblesseerd uitgevallen Vincent Janssen is nog een vraagteken. 'Meer dan de schorsing van Stengs vormt de mogelijke afwezigheid van Vincent Janssen bepalend', denkt Goots hardop in de Gazet van Antwerpen.

René Vandereycken, in Nederland nog bekend als ex-trainer van FC Twente, wijdt zijn column in Het Nieuwsblad ook aan de titelstrijd. 'Voor Antwerp is het een enorme ontgoocheling dat ze de titel niet konden pakken in eigen huis. Ze hebben volgende week nog een kans tegen Genk, maar dan moeten ze wel de geschorste Calvin Stengs missen. Dat is toch de man die het op het middenveld vaak open breekt. Spits Vincent Janssen is dikwijls beslissend - zoals bij die prachtige goal tegen Union - maar Stengs geeft de aanzet. Hij zal gemist worden tegen Genk, maar wat mij betreft is het geen onoverkomelijk probleem.'

Scenario's
Hoe het nu verder zit? Antwerp hoeft als enige niet te rekenen. Winst in Belgisch Limburg volstaat voor de titel. Een gelijkspel kan ook voldoende zijn, maar dan mag Union niet winnen van Club Brugge. Union is kampioen als het zelf wint en Antwerp niet. Ook Genk heeft in alle gevallen drie punten nodig, en dan mag Union niet winnen. Club kan dus scherprechter spelen op de slotdag en de supporters waren zondag duidelijk: wat er ook gebeurt, zij willen vijand Antwerp géén kampioen zien worden.

Pro League

Stand Ronde 1 Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Antwerp
40
25
8
7
69-34
+35
47
2
Genk
40
25
8
7
88-47
+41
46
3
Union Sint-Gillis
40
25
8
7
78-49
+29
46
4
Club Brugge
40
18
11
11
71-48
+23
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.