Belgisch toptalent Vranckx laat zich niet gek maken door absurde misser

Reacties

Aster Vranckx van KV Mechelen staat bekend als een groot talent en werd deze zomer al in verband gebracht met Manchester City en AC Milan. Ook zaterdag viel de zeventienjarige middenvelder weer op, maar nu op een niet gehoopte manier. Vranckx hoopt zijn onvoorstelbare misser in de verloren competitiewedstrijd tegen KV Oostende snel achter zich te kunnen laten.

Belgisch toptalent Vranckx laat zich niet gek maken door absurde misser
© Pro Shots

Het duel tussen Mechelen en Oostende was een kleine zeventig minuten onderweg, toen de thuisploeg de lat raakte. Vranckx stond vervolgens op de juiste plek om uit de rebound alsnog te scoren. Hij controleerde de bal op de borst en wilde vervolgens binnentikken, maar struikelde over het speeltuig. Via een verdediger rolde de bal over de achterlijn.

De beelden van de ongelooflijke misser gingen direct de hele wereld over. De struikelpartij van Vranckx was nog eens extra pijnlijk omdat Oostende diep in de blessuretijd op een 0-1 voorsprong kwam en de drie punten mee naar huis nam. Vranckx was na afloop wel dapper genoeg om voor de camera van Eleven Sports te verschijnen. 'Ik denk dat ik de bal gewoon moest binnentrappen, maar ik nam verkeerd aan en heb gemist', stamelde de tiener. 'Het is spijtig dat ik gemist heb, maar ik ga gewoon naar de volgende wedstrijd kijken en laat mijn hoofd niet gek maken.'

Wouter Vrancken, coach van Mechelen, wist dat de misser beslissend was voor de wedstrijd. 'Je voelde dat de ploeg die zou scoren ging winnen', analyseerde Vrancken in gesprek met de Belgische pers. 'Oostende is er in geslaagd, maar daarvoor hadden wij al moeten scoren. Negen op de tien keer zal die bal van Aster een goal zijn. Als zelfs die ballen er niet in gaan, weet je dat het niet zo mag zijn.'

Vrancken neemt zijn pupil echter niets kwalijk. 'Die jongen is zeventien jaar oud, steekt er met kop en schouders bovenuit en is heer en meester over de andere spelers op het veld. Het is jammer dat hij die kans mist, maar ik kan hem dat niet kwalijk nemen', aldus de oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.