Belgisch jeugdinternational van Anderlecht derde aanwinst voor RKC

Reacties

RKC Waalwijk heeft zijn derde aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Thierry Lutonda komt op huurbasis over van Anderlecht. De Brabanders, die ook komend seizoen in de Eredivisie spelen, hebben tevens een optie tot koop bedongen op de negentienjarige linksback.

Belgisch jeugdinternational van Anderlecht derde aanwinst voor RKC
© Pro Shots

Lutonda moet in Waalwijk met Paul Quasten (35) gaan concurreren voor de linksbackpositie. Die positie is volgens technisch directeur Mo Allach al jaren onderbezet is geweest bij RKC, dat eerder al James Efmorfidis en Kostas Lamprou aantrok. 'Thierry is een jong talent met drive, energie en potentie', zegt Allach op de clubwebsite. 'We hebben veel vertrouwen in Thierry, waardoor we content zijn dat we met het oog op de toekomst ook een optie tot koop overeen zijn gekomen.'

Anderlecht pikte Lutonda zes jaar geleden op bij Standard Luik. De Belg met Congolese roots was de afgelopen jaren een vast gezicht in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van België en kwam in de seizoenen 2017/18 en 2018/19 met Anderlecht Onder-19 uit in de UEFA Youth League. Vorig jaar september maakte Lutonda op achttienjarige leeftijd zijn debuut voor de hoofdmacht als invaller tegen KV Oostende tijdens de eerste speelronde van de Pro League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.