België rekent pas laat af met oefenpartner Zwitserland

Reacties

België heeft in een oefenduel met Zwitserland nog wat extra vertrouwen getankt in aanloop naar het EK in Frankrijk. Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne hielpen hun land aan een 2-1 zege.

België rekent pas laat af met oefenpartner Zwitserland

De aanloop van de Belgen naar het EK wordt gekenmerkt door blessureleed bij verdedigers. Vincent Kompany en Björn Engels zijn er niet bij in Frankrijk. Nicolas Lombaerts en Thomas Meunier waren niet fit genoeg om in actie te komen tegen de Zwitsers, dus het was puzzelen geblazen voor bondscoach Marc Wilmots. De keuzeheer experimenteerde en testte Axel Witsel op de rechtsbackpositie.

In tegenstelling tot de verdediging zal de aanvalslinie de bondscoach minder zorgen baren. Romelu Lukaku toonde tegen Zwitserland aan dat zijn vizier op scherp staat. Uit een lage voorzet van Dries Mertens knalde de spits in de 34ste minuut van dichtbij raak. Genoeg voor een voorsprong was het niet, want Zwitserland had even daarvoor de score geopend. Blerim Dzemaili ontpopte zich voor even tot de gevierde man aan Zwitserse zijde door de bal in de linkerhoek te schuiven.

Axel Witsel speelde tegen Zwitserland verdienstelijk als rechtsback.
Axel Witsel speelde tegen Zwitserland verdienstelijk als rechtsback.

Na rust zakte het tempo. Wilmots gunde de onlangs pas bij de selectie gehaalde noodoplossing Laurent Ciman speeltijd en bracht Michy Batshuayi binnen de lijnen voor Lukaku. Even later kwam er weer een Lukaku binnen de lijnen, dit keer was het de beurt aan Jordan, de jongere broer van Romelu. De ploegen leken af te stevenen op een gelijkspel, maar Kevin De Bruyne besliste anders. De spelmaker knalde van afstand de derde treffer van de middag binnen: 1-2.

Zwitserland moest het bij de zoektocht naar de gelijkmaker door een tweede gele kaart voor Haris Seferovic met tien man doen. Het tiental bezorgde België geen problemen meer. Zo lijkt er bij België op de personele problemen in de defensie na weinig reden tot zorgen twee weken voor de start van het EK. In de groepsfase treffen De Rode Duivels Italië, Ierland en Zweden. Zwitserland neemt het in Frankrijk in de poulefase op tegen Albanië, Roemenië en het gastland.

Wil je meer weten over alle EK-deelnemers? Klik hier om VI's EK-special te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.