België niet in gesprek met Van Gaal over functie van bondscoach

Reacties

Louis van Gaal flirtte met een vervolg van zijn lange carrière als bondscoach van België, maar dat zal er niet snel van komen. De taskforce die zich bezighoudt met de opvolging van Roberto Martínez geeft aan dat er geen gesprekken worden gevoerd met Van Gaal.

België niet in gesprek met Van Gaal over functie van bondscoach
© Pro Shots

Sven Jaecques is naast zijn functie als directeur van Antwerp FC ook bezig met de aanstelling van een nieuwe bondscoach van België. Martínez bevestigde na de uitschakeling van België op het WK in Qatar dat hij stopte als bondscoach. Nog tijdens het toernooi werd Van Gaal diverse keren aan België gelinkt, maar van een samenwerking gaat het (voorlopig) niet komen.

'Er zijn contacten gelegd en de gesprekken lopen', vertelde Jacques bij Eleven Sports. Op de vraag of die gesprekken ook met Van Gaal worden gevoerd, antwoordde het lid van de taskforce ontkennend. 'We hopen snel met twee namen (voor de bondscoach en de technisch directeur, red.) te komen, maar de kwaliteit is belangrijk, niet dat het snel gebeurt.'

Het nationale team van België komt eind maart weer samen, dan staat er een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.