België mist een Lewandowski, eenmanszaak Zlatan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

België mist een Lewandowski, eenmanszaak Zlatan

'Met een Lewandowski zou België het EK kunnen winnen'
• Volgens Wesley Sonck dingen De Rode Duivels volgend jaar in Frankrijk nadrukkelijk mee naar de Europese titel. Toch ontbreekt het bij onze zuiderburen nog aan een belangrijk puzzelstukje om de trofee ook daadwerkelijk mee naar huis te nemen, meent de oud-Ajacied, die wel een idee heeft aan wie België behoefte heeft. Helaas voor de ex-prof beschikt de gewenste sleutelfiguur alleen niet over een Belgisch paspoort. (Sporza)

'Zij hebben Zlatan. Maar wie nog meer?'
• Er is kans op een Scandinavische clash tussen Noorwegen en Zweden in de play-offs voor het EK. AZ-speler Markus Henriksen, die dinsdagavond met de Noren de tweede plaats in Groep H verdedigt tegen koploper Italië, is niet bevreesd voor een eventueel play-offscenario tegen Zweden. Volgens Henriksen heeft zijn land in een tweeluik met de blauw-gele formatie weinig te vrezen. (FOX Sports)

'Het lijkt er op dat ik misleid ben bij de opening van een 'Ajax Academy''
• Vol trots opende Mido afgelopen vrijdag een nieuwe Ajax Academy in Dubai. Breed grijnzend kondigde de voormalig speler van de Amsterdammers via een foto waarop hij gearmd stond met een viertal andere mannen, waarvan drie gehuld in gedateerde Ajax-trainingsshirts, het ‘grote’ nieuws aan op zijn twitteraccount. Leuk, ware het niet dat Ajax helemaal geen academie in Dubai geopend blijkt te hebben, zo laat de onttroonde landskampioen bij monde van persvoorlichter Miel Brinkhuis weten. De Amsterdammers hebben aangekondigd de zaak te zullen onderzoeken. Mido, op zijn beurt, zegt er ingeluisd te zijn door een persoon uit de oliestaat.

De inmiddels gestopte Mido kwam tot 23 Eredivisie-treffers in Amsterdamse dienst.
De inmiddels gestopte Mido kwam tot 23 Eredivisie-treffers in Amsterdamse dienst.

'Hoe meer ik die arrogante Wenger toen kon opnaaien, hoe beter’
Sam Allardyce verkneukelt zich in zijn autobiografie Big Sam, The Autobiography bij de gedachte aan de onderonsjes met Arsenal-manager Arsène Wenger, in zijn tijd als oefenmeester van Bolton Wanderers. Volgens Big Sam, die tussen 1999 en 2007 aan het roer stond bij The Trotters, was Wenger altijd zeer slecht te pruimen na puntenverlies tegen Bolton. De nieuwbakken oefenmeester van Sunderland doet een boekje open over de Fransman, die in de optiek van Allardyce een zweem van arrogantie om zich heendraagt en niet erg happig is om een drankje te nuttigen met de tegenpartij na afloop van een duel. De Engelsman verklaarde er om die reden schik in te hebben om het gemoed van zijn Franse collega na een winstpartij of remise extra op de proef te stellen.

Sam Allardyce genoot zichtbaar van de confrontaties met Arsène Wenger.
Sam Allardyce genoot zichtbaar van de confrontaties met Arsène Wenger.

• Vorig seizoen gewonnen, vanaf vanavond op de schouw in zijn huis te bewonderen. Cristiano Ronaldo kreeg dinsdag de Gouden Schoen uitgereikt uit handen van Real Madrid-voorzitter Florentino Perez. De Portugese veelvraat wist het afgelopen seizoen het indrukwekkende aantal van 48 doelpunten te maken in de Spaanse competitie en bleef daarmee Lionel Messi (43) voor. Sergio Agüero legde dankzij 26 goals in de Premier League beslag op de derde plaats.

Een glunderende Cristiano Ronaldo nam de Gouden Schoen in ontvangst.
Een glunderende Cristiano Ronaldo nam de Gouden Schoen in ontvangst.

'Ik ben als een fles goede wijn'
• Bij Patrice Evra zit er naar eigen zeggen nog niet de sleet op. De 34-jarige international van Frankrijk, die onder contract staat bij Juventus, voelt zich sterker dan ooit en is nog altijd hongerig naar succes. De verdediger is dan ook niet van plan om bij De Oude Dame en de nationale ploeg vrijwillig te wijken voor de jongere garde. (Radio Monte Carlo)

'Vroeger hadden we Jan Wouters, Mark van Bommel en Nigel de Jong. Nu hebben we een gat in de selectie.'
• KNVB-directeur Bert van Oostveen vindt dat het bij het Nederlands elftal ontbreekt aan winnaarsmentaliteit. In gesprek met Metro somde hij daarom een rijtje spelers op die dat 'vroeger' wel hadden. Opvallend is de naam van Nigel de Jong in dat rijtje. De middenvelder van AC Milan is namelijk nog maar dertig jaar oud en nog steeds beschikbaar voor Oranje. Zouden ze dit in Zeist ook weten?

• Zonder De Jong neemt Nederland het dinsdagavond op tegen Tsjechië, waarvan gewonnen moet worden om kans te houden op het EK. Maar dan moet IJsland ook winnen van Turkije, anders ligt Oranje er alsnog uit. Om de eilanders een extra steuntje in de rug te geven, reisde Heineken af naar IJsland om de nationale selectie uit te zwaaien.

Alexis Sánchez brengt met zijn pijlsnelle acties en vele doelpunten bijna wekelijks de hoofden van tien- zo niet honderdduizenden Arsenal-fans op hol. Maar in Peru heeft hij de mensen ook behoorlijk gek gekregen. De aanvaller neemt het in de nacht van woensdag op donderdag met Chili op tegen dat land in het kader van de WK-kwalificatie en hij moet er, getuige dit ritueel, niet raar van staan te kijken als hij nog geen deuk in een pakje boter schopt…

• Chelsea-spits Diego Costa was deze week te gast in een Adidas-winkel in Londen, waar hij zijn handtekening zette op allerhande voorwerpen. De Braziliaanse Spanjaard liet hier zien ook een zachte, leuke, grappige kant te hebben. Zo werd Costa in het onderstaande filmpje bijvoorbeeld in de maling genomen - de jongen legde een Oscar-shirt neer voor de neus van de spits – maar kon hij hier wel om lachen. Om vervolgens zijn handtekening te zetten op de schoen van de jongen.

• Een aanvaller die al even niet meer actief is op de Engelse velden, is de voormalige aanvaller van onder meer Liverpool: Djibril Cissé. Sterker nog, de Franse spits (34) is helemaal niet meer actief op welk voetbalveld dan ook. Hij zit namelijk zonder werkgever sinds zijn vertrek bij Saint-Pierroise, een club op het Franse overzeese departement Réunion. En als je werkloos bent, moet je op een andere manier aan je centen komen. Cissé deed dit door zijn collega-voetballer Mathieu Valbuena te chanteren met een sextape. Dit mag niet in Frankrijk en daarom is hij gearresteerd.   

• Tot nu hadden wij op de redactie van Voetbal International nog nooit van de Slowaakse club TJ Tatran Cierny Balog gehoord. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor u en hopelijk ook voor Ronald Koeman. Want als hij ooit trainer wordt van deze vereniging, kan het zomaar gebeuren dat hij tijdens de wedstrijd opstapt.

Memphis Depay is een grote meneer aan het worden in Engeland. Het shirt van Manchester United met daarop zijn voornaam en rugnummer 7 is namelijk het bestverkochte Premier League-tricot van allemaal, zocht Sky Sports uit. Als ook shirts van spelers buiten Engeland worden meegerekend, moet Memphis het afleggen tegen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

• Dan kun je Cristiano Ronaldo heten, veel shirts verkopen, voor een van de grootste clubs ter wereld spelen en miljoenen euro's per maand binnenhalen; misschien was het ook een aardig idee geweest als je je zoon zijn eigen naam geleerd had.

• Er was een tijd dat José Mourinho bekendstond als een van de beter geklede trainers ter wereld, maar van die reputatie blijft op deze manier weinig over. Tijdens het duel Oekraïne - Spanje van dinsdag liep The Special One erbij als een kraker.

Antonio Di Natale is jarig. De Udinese-legende blaast vandaag 38 kaarsjes uit. Ter ere van die gelegenheid een filmpje met de allermooiste goals van Toto.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.