België kan oefeninterland tegen Servië niet in Brussel afwerken

Reacties

België kan woensdagavond de oefeninterland tegen Servië niet in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel spelen. Door overvloedige regenval is het veld onbespeelbaar geworden.

België kan oefeninterland tegen Servië niet in Brussel afwerken
© Pro Shots
België
België
1 - 0
Servië
Servië

De Rode Duivels zijn daardoor genoodzaakt uit te wijken naar Leuven, waar Jong België normaal gesproken zijn wedstrijden speelt. Door de last minute-verhuizing zal het duel met Servië achter gesloten deuren worden afgewerkt, omdat het logistiek niet meer haalbaar was om fans toe te laten. Iedereen die een kaartje voor de wedstrijd heeft gekocht, krijgt zijn geld terug.

Bondscoach Domenico Tedesco gebruikt de oefeninterland tegen Servië om, met het oog op het EK, wat andere spelers aan het werk te zien die nog weinig de kans hebben gekregen. 'De timing van deze oefeninterland is daarvoor ook goed. In maart spelen wij nog twee oefeninterlands, maar dan moet je toch met je best mogelijke opstelling voor de dag komen.'

België plaatste zich vorige maand al voor het EK en sluit de EK-kwalificatiereeks zondag af tegen Azerbeidzjan. De verwachting is dat het veld in het Koning Boudewijn Stadion dan weer bespeelbaar is. Vorige maand werd Brussel nog opgeschrikt door een schietpartij rondom de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden, waarbij twee Zweedse supporters overleden.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
5
Estland
8
0
1
7
2-22
-20
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.