België wint en gaat met Brazilië naar laatste acht

België kwalificeerde zich met Brazilië voor de kwartfinale van de Olympische Spelen. Beide landen wonnen op overtuigende wijze.

België wint en gaat met Brazilië naar laatste acht

Brazilië-China 3-0De Brazilianen waren al zeker van een plaats in de kwartfinale, maar moesten nog wel de eerste plaats in Groep C veiligstellen om zo Italië te ontlopen in de volgende ronde. Dat was geen probleem tegen de matige Chinezen.

Na een kwartier opende Diego de score. Na een prachtige combinatie met Ronaldinho omspeelde de spelmaker van Werder Bremen doelman Zhenli Liu en schoof hij de bal binnen. Brazilië moest af en toe oppassen voor het counterende China en had het lange tijd moeilijk de score op te voeren. Uiteindelijk lukte dat halverwege de tweede helft. Thiago Neves zorgde voor de 2-0 en 3-0 van de ploeg van bondscoach Dunga met een rake vrije trap en een lage droge knal.

België-Nieuw-Zeeland 1-0België overtuigde ook al was de zege op Nieuw-Zeeland een kleine. Maar de Jonge Duivels waren overduidelijk de betere en hadden eigenlijk met ruimere cijfers moeten winnen. Zo troffen in de tweede helft Maarten Martens en Tom De Mul met fraaie schoten de lat, terwijl Moussa Dembélé en Kevin Mirallas ook enkele malen dicht bij een treffer waren.

Uiteindelijk bleek Faris Haroun (foto) de man die de Belgen naar de kwartfinale hielp. De middenvelder profiteerde na een half uur van een misrekening van doelman Spoonley, die zich verkeek bij een Belgische hoekschop. Haroun kopte vervolgens raak.

In de kwartfinale neemt Brazilië het op tegen Kameroen, terwijl België zaterdag moet aantreden tegen Italië.

Bekijk hier al onze video's