Belgen stemmen: geliefde én gehate play-offs blijven

Reacties

Ook volgend seizoen worden er play-offs gespeeld aan het einde van het seizoen in België. Er werd woensdag gestemd om het competitieformat aan te passen, maar ondanks de steun van de meerderheid haalde het plan niet genoeg stemmen.

Belgen stemmen: geliefde én gehate play-offs blijven

Ook in Nederland werd gedacht aan een competitie met zestien teams en play-offs aan het einde, maar dat plan sneuvelde op de tekentafel. In België zijn de meningen verdeeld, dat bleek wel na de vergadering met alle profclubs in het land.

Diverse clubs willen terugkeren naar een normale competitie, bestaande uit twintig teams. Daarover werd woensdag gestemd, maar de meerderheid die nodig was om het plan ook daadwerkelijk uit te voeren (tachtig procent voor), werd net niet gehaald. 36 van de 45 stemmen waren nodig om het plan door te kunnen voeren.

Het Belgische Sporza zag Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe boos weglopen na de beslissing, terwijl Peter Croonen juist tevreden is. Hij is voorzitter van Racing Genk, de huidige kampioen van België. Zo blijven de meningen over de play-offs verdeeld in België, maar wordt er volgend seizoen gewoon weer een topzes gevormd die gaat strijden om het kampioenschap.

Woensdag werd in Nederland bekend dat de competitie wel op de schop gaat. Diverse maatregelen werden eerder dan gepland ingevoerd. Hieronder een overzicht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.