Belgen nemen hard besluit na misdragingen supporters

Reacties

De raad van bestuur van de Belgische Pro League heeft hard ingegrepen na de zware incidenten in Antwerpen en Luik. In de rest van 2021 zijn er geen uitsupporters meer welkom bij wedstrijden in de competitie én het bekertoernooi.

Belgen nemen hard besluit na misdragingen supporters

Zo 5 dec. 2021

Zondag ging het flink mis bij twee wedstrijden. Na een reeks aan incidenten met supporters in de derby tussen Antwerp en Beerschot liep het ook uit de hand bij de wedstrijd tussen Standard Luik en Charleroi. In België sprak men van zwarte zondag.

'De scenes uit zowel de Antwerpse derby als de Waalse klassieker, zijn een echte schande', zei Pro League-directeur Pierre François. 'Dat een deel toeschouwers nog steeds geen gehoor wil geven aan herhaaldelijke oproepen van de Pro League én hun eigen clubs, is onbegrijpelijk. Wij verontschuldigen ons voor de taferelen die zich afgespeeld hebben. Wij zitten samen met de clubs en roepen hen op om zo snel mogelijk op te treden tegen deze personen.'

Dat heeft het bestuur van de Pro League nu zelf al gedaan. Dit kalenderjaar zijn er geen uitsupporters meer welkom bij wedstrijden in de Pro League, de eerste divisie en het toernooi om de Croky Cup. 'Deze maatregel installeert een afkoelingsperiode rond onze wedstrijden en zal, door het tijdelijk stopzetten van busreizen door bezoekende fans, ook zijn impact hebben op de viruscirculatie die we zo kunnen beperken', luidt een statement.

Standard heeft ook zelf ingegrepen. Een deel van de tribune wordt gesloten en er worden geen tickets meer verkocht voor de eerstvolgende thuiswedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.