Belgen juichen om gelauwerde De Bruyne en Courtois: 'Veel kritiek bijna onmogelijk'

Reacties

Het Ballon d'Or-gala was ook een Belgisch feestje met de podiumplaats voor Kevin De Bruyne en de prijs voor Thibaut Courtois.

Belgen juichen om gelauwerde De Bruyne en Courtois: 'Veel kritiek bijna onmogelijk'
© Pro Shots

De Bruyne en Courtois waren maandag richting Parijs gekomen in de wetenschap dat ze nog in de race waren voor de hoofdprijs. De twee Belgen moesten hun meerdere erkennen in Karim Benzema, die als beste van afgelopen seizoen op het schild werd getild.

Toch was er reden voor een Belgisch feestje. Na vierde plaatsen voor Paul Van Himst (in 1965) en Wilfried Van Moer (in 1980) stond er voor het eerst een Belg op het podium bij de verkiezing van de Ballon d'Or; De Bruyne werd derde.

'Uiteraard is het leuk om in die lijst te staan', zei de Belgisch international van Manchester City. 'Het is altijd leuk om als speler erkend te worden. Als je in die lijst staat, dan betekent dat veel. En daarna hangt het af van de mening van de stemmers. Ik denk ook dat de beste spelers hun eigen critici zijn. Topspelers pushen zichzelf zo hard, tot het uiterste, dat het bijna onmogelijk is om veel kritiek op hen te hebben.'

Courtois ging niet met lege handen huiswaarts. De Rode Duivel van Real Madrid werd als beste doelman geëerd met de Lev Yashin Award. 'Ik ben heel trots om deze prijs te winnen, zeker als je alle andere namen in het lijstje ziet staan', zei de goalie in zijn dankwoord. 'De volgende prijs het WK? Dat zou geweldig zijn, ja.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.