Belgen helpen City tegen Palace aan grootste zege van het seizoen

Manchester City heeft zaterdagmiddag tegen Crystal Palace de grootste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van manager Pep Guardiola was veel te sterk voor The Eagles: 5-0.

Palace stuntte in april door Chelsea, Arsenal én Liverpool te verslaan en was dan ook met veel vertrouwen afgereisd naar het Etihad Stadium. Alle snode plannen van Sam Allardyce en zijn mannen konden binnen twee minuten echter alweer de prullenbak in. David Silva bediende Raheem Sterling met een gevoelvolle pass en profiteerde vervolgens zelf door de afvallende bal binnen te volleren: 1-0.

De vroege treffer van de Spanjaard bleek de opmaat voor een makkelijke middag van The Citizens, al hielden de bezoekers de schade tot de rust beperkt. Ook na de hervatting begon City sterk en weer was het snel raak. Aanvoerder Vincent Kompany was mee naar voren gekomen voor een hoekschop en werd over de grond bediend door landgenoot Kevin De Bruyne. Kompany schoot vervolgens als een echte spits snoeihard binnen in de kruising.

De Bruyne was drie minuten later bijna zelf trefzeker, maar de vrije trap van de Belg spatte uiteen op de lat. Lang hoefde de middenvelder daar niet om te treuren. In de 59ste minuut kreeg De Bruyne de bal van Gabriel Jesus en haalde hij akelig precies uit. Palace-doelman Wayne Hennessey kreeg nog wel een hand tegen zijn schot, maar dat was niet genoeg: 3-0. Tien minuten voor tijd zorgde Sterling voor de 4-0 door na goed terugkoppen van Pablo Zabaleta binnen te schieten. Nicolas Otamendi kopte in de extra tijd nog de vijfde goal binnen uit een vrije trap van De Bruyne.

Door de eclatante zege op Palace passeert City nummer drie Liverpool op de Premier League-ranglijst. Met nog drie duels te gaan heeft de ploeg van Guardiola evenveel punten als The Reds (69), maar dankzij de vijf treffers van zaterdagmiddag heeft de ploeg uit Manchester een beter doelsaldo.