Belangrijke Sneijder bij rentree onderuit met Nice

Reacties

Wesley Sneijder heeft bij zijn eerste wedstrijd voor OGC Nice sinds 26 augustus direct zijn waarde getoond. De door Sneijder aangegeven goal van Mario Balotelli was voor de Fransen echter niet genoeg tegen Lazio in de Europa League: 1-3.

Belangrijke Sneijder bij rentree onderuit met Nice

Beide ploegen hadden na twee zeges al een ruime marge ten opzichte van groepsgenoten Vitesse en Zulte Waregem. Dat speelde wellicht mee bij de keuze van Nice-coach Lucien Favre om Sneijder in de basis te laten beginnen. De trainer had de Nederlandse recordinternational in aanloop naar de thuiswedstrijd nog geprikkeld: 'Ik hoop dat hij er klaar voor is en dat denk ik ook wel.'

De traptechniek van Sneijder is nog altijd uitstekend, zo bewees de aanvallende middenvelder in de vierde minuut al. Zonder aan te nemen gaf de routinier, die in beslissende interlandperiode voor WK-kwalificatie werd gepasseerd door bondscoach Dick Advocaat, met links voor op Balotelli. De Italiaan knikte de bal in de korte hoek: 1-0.

Net als op bezoek bij Vitesse (2-3 winst) bleek Lazio, waar Stefan de Vrij op de bank bleef, tijd nodig te hebben om op gang te komen. Felipe Caicedo en Sergej Milinkovic-Savic hielpen de Romeinen aan de zege. Eerstgenoemde maakte in de veertigste minuut na een assist van de Serviër gelijk, waarna Milinkovic-Savic halverwege de tweede helft na terugleggen van Caicedo de 1-2 binnenschoot. Het slotakkoord kwam ook op naam van de 22-jarige middenvelder, die in de 89ste minuut de genadeklap uitdeelde.

Door de zege is Lazio na drie speelronden koploper in Groep K. Nice volgt op de tweede plaats en heeft een voorsprong van vijf punten op Vitesse, dat donderdagavond gelijkspeelde bij Zulte Waregem.

De stand in Groep K.
De stand in Groep K.

Bekijk hier de samenvatting.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.