Belangrijke rol voor Nederlander bij hyperambitieuze nieuwe 'City-dochter'

Reacties

Lommel SK is het nieuwste lid van de almaar uitdijende City Football Group. De Belgische tweedeklasser toonde met de komst van Stijn Wuytens en Arno Verschueren al zijn spierballen op de transfermarkt. Een Nederlander speelt een belangrijke rol in het project.

Belangrijke rol voor Nederlander bij hyperambitieuze nieuwe 'City-dochter'
© Pro Shots

De 48-jarige Peter van der Veen is namelijk aangesteld als assistent-trainer van Lommel. In gesprek met VI PRO gaat de voormalige succescoach van Oranje Onder-17 (Europees kampioen in 2019) in op zijn nieuwe uitdaging. 'Er liggen grote plannen, maar alles moet echt vanaf de grond worden opgebouwd', zegt Van der Veen. 'We krijgen van de City Group de tijd om stap voor stap een stabiele club te bouwen, met als uiteindelijke doelstelling om toptalenten te gaan ontwikkelen op het hoogste niveau in België. Dat is denk ik ook de reden dat ze bij mij zijn uitgekomen.'

In Belgische media is Lommel al bestempeld tot meest interessante bestemming voor jonge talenten, ook nu de club nog op het tweede niveau actief is. Van der Veen gaat samenwerken met hoofdcoach Liam Manning, een pas 34-jarige Brit.

'Ze hebben negen clubs, verspreid over de hele wereld en binnen die clubs wordt regelmatig een trainer doorgeschoven. Zo is het ook met Liam gegaan, hij komt over van New York City FC. Voor mij is het een grote droom om zo de wereld over te reizen, maar dan zal ik me uiteraard eerst hier moeten bewijzen', weet Van der Veen.

Lees op VI PRO het volledige verhaal met Peter van der Veen over de ambities van Lommel SK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.