Belangrijke Kluivert brengt met Leipzig Bayern aan het wankelen

Reacties

RB Leipzig heeft Bayern München pijn gedaan in een rechtstreeks gevecht om de koppositie in de Bundesliga. Justin Kluivert greep zaterdag zijn kans in zijn tweede basisoptreden in de Duitse competitie.

Belangrijke Kluivert brengt met Leipzig Bayern aan het wankelen
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Kluivert moest tot nu toe geduldig zijn bij de uitdager van Bayern. De van AS Roma gehuurde buitenspeler mocht in de competitiewedstrijd tegen Hertha BSC dan wel starten eind oktober, dat was tot aan deze speelronde ook zijn enige basisplaats in de Bundesliga. Julian Nagelsmann gaf de 21-jarige aanvaller zaterdagavond het vertrouwen en liet hem starten als rechtsbuiten.

Voor Kluivert lagen er aardig wat kansen in München. Bayern gaf zoals vaker veel ruimte weg en de thuisploeg was in het drukzetten niet goed genoeg om te voorkomen dat Leipzig regelmatig aan de druk ontsnapte. In de negentiende minuut kwamen de bezoekers uit zo'n situatie op voorsprong. Emil Forsberg lanceerde Christopher Nkunku, die eerst de ver uitgekomen Manuel Neuer omspeelde en daarna de bal in het lege doel schoof: 0-1.

Bayern kreeg kort daarna door een blessure bij Javi Martínez een volgende tegenvaller te verwerken. Het ingevallen toptalent Jamal Musiala verzachtte vijf minuten na zijn entree al de pijn. De tiener plaatste de bal prachtig van buiten het strafschopgebied laag in de rechterhoek: 1-1. Bayern raakte op stoom en alles leek bij het oude toen de thuisploeg in de 34ste minuut alweer de leiding nam. Kingsley Coman speelde Thomas Müller vrij en de raumdeuter zorgde van dichtbij voor de 2-1.

Voor wie alleen de score volgde, lag het waarschijnlijk in de lijn der verwachting dat Bayern door zou denderen naar een grote voorsprong, maar daar verdedigde de ploeg toch te slap voor. Leipzig toonde durf in balbezit en zocht snel de weg naar voren. In de 36ste minuut sloeg het elftal van Nagelsmann toe via Kluivert. De ex-Ajacied ontving de bal in het strafschopgebied van Amadou Haidara en hij klopte Neuer uit te draai met een schot in de verre hoek: 2-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leipzig ging na rust op dezelfde voet verder en profiteerde vroeg in de tweede helft opnieuw van de grote ruimtes. Uit een perfecte voorzet van Angeliño kopte Forsberg in alle vrijheid de bal voorbij Neuer. Veel creëerde Bayern na die 2-3 lange tijd niet. Hansi Flick probeerde met het inbrengen van Serge Gnabry voor Leroy Sané voor de ommekeer te zorgen. Zoals vaker was het Müller die uiteindelijk opstond op het moment dat de nood hoog was. De Duitser dook achter Robert Lewandowski op bij een voorzet van Coman en kopte raak: 3-3.

De goal van Müller was het laatste hoogtepunt in een gedenkwaardige topper die Leipzig toch het nodige vertrouwen zal geven. De nummer twee van de Bundesliga heeft aangetoond ook zonder de vertrokken Timo Werner en Patrik Schick nog wel degelijk de wapens te hebben om de kampioen pijn te doen. Op de dag dat Borussia Dortmund opnieuw puntenverlies leed, onderstreepte Leipzig zo een zeer serieuze concurrent te zijn voor Bayern.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.