Belangrijke Feyenoord-zege bij AZ overschaduwd door blessure Bijlow

Feyenoord heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt in de Eredivisie. AZ werd in Alkmaar op afstand gehouden, maar de feestvreugde was toch een stuk minder na opnieuw een schrikmoment rondom keeper Justin Bijlow.

AZ
AZ
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Na iets meer dan een half uur spelen verliet Bijlow in tranen het veld met een voetblessure. Daarvoor was de Feyenoord-goalie zonder de bal in de buurt op de grond gaan zitten, hij voelde dat het niet goed zat en barstte op het veld in tranen uit. Daarvoor had Bijlow nog wel kunnen juichen, want Feyenoord was vroeg op voorsprong gekomen in Alkmaar.

Eerder dit seizoen won Feyenoord met 1-0 van AZ door een goal van Quinten Timber, opnieuw was de middenvelder dicht bij de 0-1. Uit een kort genomen vrije trap schoot hij op de paal, collega-middenvelder Mats Wieffer was er op tijd bij om de rebound te benutten in de vijfde minuut. Daarna was het de beurt aan AZ, maar topscorer Vangelis Pavlidis had het vizier niet op scherp staan.

Santiago Giménez speelde een relatief anonieme wedstrijd en werd tien minuten voor tijd zelfs naar de kant gehaald.

De topscorersstrijd in de Eredivisie gaat vooralsnog tussen Pavlidis en Feyenoord-spits Santiago Giménez, met name de Griek had aan zijn doelpuntentotaal kunnen werken tegen Feyenoord. In de twintigste minuut schoot hij voorlangs, acht minuten later kreeg hij een grote kopkans op aangeven van Ruben van Bommel. Ook die inzet ging voorlangs.

In de tweede helft, met Timon Wellenreuther als vervanger van Bijlow op doel, kwam AZ minder makkelijk aan grote kansen. Trainer Maarten Martens bracht met Ibrahim Sadiq, Ernest Poku, Myron van Brederode en debutant Lequincio Zeefuik vier verse aanvallers, maar de defensie van Feyenoord zwichtte niet in Alkmaar. Daardoor won Feyenoord wederom met minimaal verschil van AZ.

Door de overwinning kruipt Feyenoord iets dichter bij koploper PSV, dat zaterdag gelijkspeelde op bezoek bij Ajax. Het verschil na twintig wedstrijden is nog steeds een forse tien punten. AZ staat nu in punten gelijk met Ajax (35), maar beschikt over een beter doelsaldo.