Belangrijke Cillessen dankt Piqué na supersave

Jasper Cillessen plaatste zich donderdagavond met Barcelona ten koste van Real Sociedad voor de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey (5-2). De Nederlandse doelman, die het vooral met een reserverol moet doen in Catalonië, hoopt dat hij in ieder geval nog drie duels kan keepen.

Cillessen maakte eind augustus de overstap van Ajax naar Barcelona, maar werd meteen duidelijk gemaakt dat hij het met een reserverol achter eerste doelman Marc-André Ter Stegen moest doen. Alleen in het bekertoernooi is de Nederlander eerste keus onder de lat. Er was Cillessen dan ook alles aan gelegen om dat bekertoernooi zo lang mogelijk te laten duren.

Barcelona stond donderdagavond voor de opdracht de uitgangspositie - een 0-1 overwinning in Anoeta - te verdedigen in het eigen Camp Nou. Dat deed de ploeg met verve, mede dankzij Cillessen. De Nederlander keepte een degelijke wedstrijd, maar kreeg in de 54ste minuut de kans om zich echt te onderscheiden. Sociedad-spits Willian José dacht de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar Cillessen bracht van dichtbij knap redding.

'Die redding was gedeeltelijk ook te danken aan Gerard Piqué. Hij dekte één hoek goed af, zodat ik me volledig op de andere hoek kon storten', aldus de Groesbeker op de clubsite. Nog geen minuut later besliste Barcelona het duel via een strafschop van Lionel Messi.

Het duel in Camp Nou groeide vervolgens uit tot een doelpuntenfestijn, waardoor Barcelona zich overtuigend verzekerde van de zevende halve finale in het bekertoernooi op rij. Het is goed nieuws voor Cillessen, die daardoor verzekerd is van in ieder geval nog twee wedstrijden. Daar neemt de voormalig doelman van Ajax en NEC echter geen genoegen mee. 'Ik hoop dat ik nog drie wedstrijden kan keepen, want dat zou betekenen dat we de finale hebben bereikt.'