Barcelona verpulvert Sociedad en bekert door

Barcelona heeft donderdag op indrukwekkende wijze de halve finale van de strijd om de Copa del Rey bereikt. Real Sociedad werd met 5-2 verslagen.

Sociedad begon in Camp Nou aan een schier onmogelijke opgave. Barcelona won immers een week geleden het heenduel met 1-0, middels een benutte strafschop van Neymar.

Vorige week had Barcelona een penalty nodig om op voorsprong te komen, donderdagavond was één geslaagde aanval voldoende. Na ruim een kwartier opende de thuisploeg op prachtige wijze de score. Lionel Messi vond Luis Suárez, die met een subtiel tikje de bal verlengde op Denis Suárez. De Spaans international schoot vervolgens beheerst binnen.

In het restant van de eerste helft was er weinig te beleven. Net als in het heenduel hoefde Jasper Cillessen geen enkele keer in actie te komen. Het machteloze Sociedad schoot geen enkele keer op doel.

De tweede helft was levendiger. Na wat opstootjes, waarbij Luis Suárez een elleboogstoot uitdeelde aan Yuri Berchiche maar wegkwam met een gele kaart, ging het hard met de doelpunten. Daarbij vertolkte Cillessen een hoofdrol. Na een knappe redding van de Groesbeker, kon Neymar razendsnel counteren. De Braziliaan werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna Messi van elf meter de 2-0 binnenschoot.

Suárez
Sociedad was nog niet verslagen en koos brutaal de aanval. Na ruim een uur spelen leek Juanmi de spanning enigszins terug te brengen door een bal over de weifelende Cillessen te duwen. Een minuut later was het echter alweer 3-1. Luis Suárez was er vandoor en schoof de bal keurig onder Gerónimo Rulli door.

Het mooiste doelpunt van de avond kwam misschien wel op naam van Willian José, die op geweldige wijze de 3-2 achter Cillessen kopte. Lang nagenieten van het doelpunt kon de spits niet. Tien minuten voor tijd liet Barcelona zien in een uitstekende vorm te verkeren. Eerst was het invaller Arda Turan die alweer zijn dertiende treffer van het seizoen maakte. Amper twee minuten later maakte Denis Suárez zijn tweede van de avond, de vijfde van Barcelona.

Barcelona staat nu samen met Atlético Madrid, Alavés en Celta de Vigo in de halve finale van het bekertoernooi. Het is de zevende keer op rij dat de Catalanen de halve eindstrijd bereikten.