Bekritiseerde Southgate stipt verschil tussen Henderson en Mainoo aan

Reacties

Gareth Southgate was vorige week in de Johan Cruijff Arena getuige van het debuut van Jordan Henderson in het shirt van Ajax. De transfer van de 33-jarige middenvelder voelde voor de bondscoach van Engeland als een opluchting. Maar is dat genoeg voor een plek in de EK-selectie?

Bekritiseerde Southgate stipt verschil tussen Henderson en Mainoo aan

Henderson verruilde Al-Ettifaq vorige maand voor Ajax en maakte in de topper tegen PSV zijn debuut. Southgate zag dat met eigen ogen aan en dat leidde tot kritiek in eigen land. In Engeland begreep niet iedereen waarom de bondscoach niet naar een wedstrijd in de Premier League ging kijken, maar naar een duel van een speler die hij toch standaard oproept.

'Het is makkelijker om over iemand te oordelen die in een Europese competitie speelt', zei Southgate in de Engelse media over de entree van Henderson in Amsterdam. 'Ik denk dat Jordan enthousiast is over zijn debuut. Ook nog eens in een topper. De club is heel blij dat hij er is, hij kreeg een hartelijke ontvangst. Ik weet zeker dat dat veel voor hem betekent.'

Poll (gesloten) Zou jij Jordan Henderson meenemen naar het EK?
  • 79% Ja (1.529 stemmen)
  • 21% Nee (403 stemmen)

In Engeland klinken geluiden om eens een kijkje te nemen op Old Trafford, waar Manchester United-middenvelder Kobbie Mainoo dit seizoen zijn doorbraak beleeft. Het achttienjarige talent heeft zich geruisloos in de basis gespeeld bij de ploeg van Erik ten Hag en wordt gezien als een serieuze optie voor het EK in Duitsland. 'Ik vind dat Mainoo het als jonge speler fantastisch doet', zei Southgate.

Dat wil niet zeggen dat Mainoo zich rijk moet rekenen. 'Mainoo heeft een geweldige start bij United, maar ik ben er niet zeker van dat hij een verdedigende middenvelder is. Hij is een middenvelder met aanvallende intenties. Het is goed om hem in de gaten te blijven houden, terwijl we toewerken naar het EK in Duitsland.'

Ook Ross Barkley (Luton Town) is een serieuze optie als controlerende middenvelder in het Engelse elftal. Dat zei Süleyman Öztürk in VI's Elftal van de Week. Die bekijk je hieronder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.