Bekritiseerde Neuer slaat terug: 'Ik duik niet voor de show'

Reacties

Manuel Neuer heeft de recente kritiek op zijn prestaties van de hand gewezen. Op de persconferentie in aanloop naar het Nations League-duel met Frankrijk (dinsdag, aftrap 20.45 uur) reageerde hij gepikeerd. Bondscoach Joachim Löw blijft op zijn beurt pal achter zijn bekritiseerde doelman staan.

Bekritiseerde Neuer slaat terug: 'Ik duik niet voor de show'

Eerder op de dag was de Duitse ex-international Lothar Matthäus in zijn column voor Sky Sport niet mals voor Bayern München-goalie Neuer, die tegen Oranje zaterdag drie keer moest vissen. 'Hij bezit op dit moment niet de vorm en zekerheid die hij voor zijn blessure wel had. Manuel is niet in de vorm die hem vier keer tot beste doelman van de wereld heeft gemaakt. Marc-André ter Stegen presteert al jaren op topniveau bij Barcelona. Ik vind dat hij de kans heeft verdiend om in een topwedstrijd te starten, ook nu Neuer weer terug is.'

Het lijdend voorwerp verloor dus met 3-0 van Nederland, zag er bij de eerste goal niet geweldig uit, terwijl hij het ook met Bayern moeilijk heeft. Maar, zo vindt Neuer zelf: 'Ik ben topfit, heb geen enkel probleem. Ik voel me goed en ben gewoon goed in vorm. Tot die 1-0 van Nederland speelde ik - volgens mij - prima. Ik ben nou eenmaal geen keeper die voor de show duikt en door de zestien vliegt, en om die reden opvalt. Ik moet het eerder hebben van mijn positionering. Bovendien heb ik een prima trainingsweek gehad bij de nationale ploeg, terwijl ik ook bij Bayern gewoon mijn niveau haal.'

Kritiek
De cijfers laten echter iets anders zien, zo zocht Kicker uit. In de Bundesliga - waar Bayern München niet langer onaantasbaar lijkt te zijn - heeft Neuer dit seizoen vooralsnog een reddingspercentage van 57,9 procent. Slechts twee doelmannen kunnen in de competitie mindere cijfers overleggen: Oliver Baumann (1899 Hoffenheim en 57,7 procent) en Fabian Bredlow (1. FC Nürnberg en 46,7 procent).

Toch peinst Löw er niet over om zijn keeper en aanvoerder te slachtofferen. De bondscoach kondigde aan meerdere wisselingen te gaan doorvoeren voor het treffen met de wereldkampioen. 'Maar Manuel hoort daar niet bij. Hij zal ook tegen Frankrijk onder de lat staan', garandeerde Löw over de goalie die in de Champions League onlangs nog met 1-1 gelijkspeelde tegen Ajax. De keuzeheer blikte daarna ook nog terug op de smadelijke nederlaag tegen Oranje van zaterdag.

Die heeft erin gehakt, voelde Löw. 'Het was een pijnlijke nederlaag, maar geen totaal onverwachte. Ik had wel verwacht dat we nog wat problemen zouden hebben. Het duidelijkste en belangrijkste is nu echter dat we een eenheid blijven. De kritiek op mij? Die moet ik accepteren. Tussen twee van zulke topduels ben ik daar niet te veel mee bezig. Ik kan wel met druk omgaan, dus als dit alles is, dan hou ik het wel vol', sloot hij met een knipoog af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.