Bekritiseerde keuze voor clubloze keeper pakt verkeerd uit voor Noren

Reacties

Noorwegen heeft zaterdag in de Nations League verloren. Doelman Orjan Nyland zorgde voor meer discussie over zijn toch al veelbesproken basisplaats.

Bekritiseerde keuze voor clubloze keeper pakt verkeerd uit voor Noren
© Imago
Slovenië
Slovenië
2 - 1
Noorwegen
Noorwegen

Bondscoach Stale Solbakken had voor gefronste wenkbrauwen gezorgd door voor het duel met Slovenië te kiezen voor Nyland onder de lat. De 32-jarige doelman heeft immers geen club meer sinds hij in juli vertrokken is bij Reading. 'Hij krijgt het voordeel van de twijfel, omdat hij in juni ook heel goede interlands keepte', gaf Solbakken uitleg.

Rosenborg BK-trainer Kjetil Rekdal was een van de criticasters. 'Ik heb absoluut niets tegen Nyland, hij is een goede keeper. Maar ik vind het vreemd dat een Noors elftal met een speler zonder club moet spelen als je Sten Grytebust en Andre Hansen hebt die het goed hebben gedaan en elk weekend wedstrijden spelen', zei hij tegen VG.

De 83-voudig Noors international voorzag ellende voor Noorwegen. 'Je pleegt zelfmoord. Als hij vandaag een paar doelpunten tegen krijgt of een paar fouten maakt, dan...', zei Rekdal. 'Waarom hiervoor wordt gekozen? Ik begrijp het niet.'

Rekdal zag zijn vrees bewaarheid worden. Ondanks de openingstreffer van Erling Haaland ging Noorwegen in Ljubljana onderuit. Bij de winnende treffer van Benjamin Sesko ging Nyland niet vrijuit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.