Bekijk hier de verlossende goal van Luuk de Jong voor Barcelona

Luuk de Jong heeft zondagavond bijna een wereldgoal gemaakt voor Barcelona. De Nederlandse spits raakte in een paar minuten tijd tweemaal het aluminium op bezoek bij Real Mallorca. Op slag van rust was de Oranje-international alsnog trefzeker.

Real Mallorca
0 - 1
Barcelona
Barcelona

De Jong had weer eens een basisplaats bij het sterk gehavende Barcelona. De Catalanen begonnen prima aan de wedstrijd en waren in de 29ste minuut heel dicht bij de 0-1. Ferran Jutglà stak Luuk de Jong weg en de spits kreeg nog net zijn voet tegen de bal. Tot zijn afgrijzen belandde zijn inzet tegen de paal.

Nog geen minuut later teisterde De Jong het aluminium opnieuw. Uit een voorzet van Óscar Mingueza probeerde hij het op acrobatische wijze: de prachtige omhaal van de spits spatte echter uiteen op de lat boven doelman Manolo Reina.

Op slag van rust was het dan eindelijk wél raak voor De Jong. In de 44ste minuut slingerde Mingueza de bal nog maar eens voor. Frenkie de Jong ging eronderdoor, maar bij de tweede paal stond zijn landgenoot op de juiste plaats. Luuk de Jong kopte de bal langs Reina en bezorgde Barça zo de felbegeerde voorsprong.

Voor de Nederlandse spits was het zijn tweede doelpunt in dertien optredens voor Barcelona. Het is een welkome opsteker voor Luuk de Jong, want hij is de laatste weken veelvuldig onderwerp van gesprek in Spanje. Trainer Xavi zou met Álvaro Morata graag een andere spits naar Camp Nou willen halen en De Jong zou dan kind van de rekening zijn. In Mallorca gaf de Oranje-international in elk geval een signaal af.