Bekertoernooi: derby's, Eredivisie-onderonsjes en 'weerzien' met Swift

Reacties

Zonder titelverdediger Vitesse gaat de strijd om de KNVB-beker dinsdagavond verder met de tweede ronde. De komende drie dagen staan tickets voor de achtste finale op het spel.

Bekertoernooi: derby's, Eredivisie-onderonsjes en 'weerzien' met Swift

Dinsdag staan de meeste van de in totaal zestien wedstrijden op de rol, liefst acht. Het bal wordt geopend met de regioderby tussen NEC en Achilles '29. De club uit Groesbeek verraste in de vorige ronde nog NAC Breda, maar leed daarna in de Tweede Divisie louter nederlagen. ASV De Dijk bleek zelfs met 6-1 te sterk en ook Katwijk haalde uit: 1-4.

Slechts twee Eredivisie-teams komen dinsdag in actie, PEC Zwolle en FC Twente. Beide clubs wonnen dit decennium al eens het bekertoernooi. De Tukkers, nog altijd onder leiding van interim-trainer Marino Pusic, spelen voor eigen publiek tegen FC Eindhoven. Ook het uitstekend draaiende PEC Zwolle kreeg een thuiswedstrijd toebedeeld bij de loting, en wel tegen Kozakken Boys, dat uitkomt in de Tweede Divisie.

Het volledige programma van dinsdag:

Wat onder meer Ajax en SC Heerenveen dit seizoen niet voor elkaar kregen, lukte hoofdklasser Swift wél: afrekenen met Vitesse. De stuntploeg mag woensdag als beloning afreizen naar De Kuip voor een confrontatie tegen Feyenoord, dat in een wak zit. In Volendam staat de Amsterdamse derby tussen ASV De Dijk en Ajax op het programma. Negen jaar geleden liet de Eredivisionist zich in dit onderkomen verschalken door FC Volendam.

Deze bekerronde telt drie Eredivisie-onderonsjes en die worden allemaal woensdag afgewerkt. Roda JC Kerkrade - FC Groningen is een duel tussen clubs die in zwaar weer verkeren, Willem II - SC Heerenveen is speciaal voor Jurgen Streppel die met de Friezen zijn oude werkgever tegenkomt en VVV-Venlo probeert ten koste van FC Utrecht ook in het bekertoernooi goed voor de dag te komen.

In Almelo staan Heracles en Hoek tegenover elkaar. De Zeeuwse club plaatste zich na een penaltysoap met Hoekse en Kabeljauwse twisten voor de volgende ronde.

Het volledige programma van woensdag:

Voordat de loting alle aandacht van voetbalminnend Nederland opeist, moeten er donderdag eerst nog twee achtstefinaletickets worden verdeeld. Het in de Jupiler League zo stroef draaiende FC Volendam wordt even van de dagelijkse beslommeringen afgeleid met een thuisduel met PSV. Later op de avond neemt AZ het in Flevoland op tegen Almere City. De Alkmaarders drongen vorig seizoen door tot de (verloren) finale.

Het volledige programma van donderdag:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.