Bekerdreun voor Memphis en Lyon, PSG eenvoudig verder

Olympique Lyon is in de achtste finale van het toernooi om de Franse Coupe de la Ligue gestrand na een ruime nederlaag bij Montpellier. Paris Saint-Germain kende juist een gemakkelijke avond bij Strasbourg.

Montpellier - Olympique Lyon 4-1
De nummer zeven van de Ligue 1 bleek te sterk voor de nummer twee. Toch kwam Lyon, met Memphis Depay en Kenny Tete in de basis - nog op voorsprong via Myziane Maolida, de assist was van Jordan Ferri. Binnen een kwartier boog Montpellier de stand echter om naar 2-1 door twee doelpunten van Souleymane Camara. Door een treffer van de veertigjarige Braziliaan Vitorino Hilton werd het voor rust ook nog 3-1.

Het werd er in de tweede helft niet beter op voor Lyon en Nederlanders Memphis en Tete, want Kevin Berigaud zorgde in de slotfase voor 4-1 door een strafschop te benutten. Daarmee komt er voor Lyon een einde aan het bekertoernooi waarvan de winnaar een Europa League-ticket bemachtigt.

Strasbourg - Paris Saint-Germain 2-4
PSG kende een gemakkelijke avond op bezoek bij Strasbourg, dat het met een twaalfde plaats prima doet in de Ligue 1. De bezoekers uit Parijs bleken een maatje te groot. Yoann Salmier hielp PSG met een eigen goal na dertien minuten in het zadel. Ángel Di María maakte er 0-2 van en de aansluitingstreffer kwam van Jérémy Grimm.

Na rust nam PSG verder afstand door doelpunten van Dani Alves en Julian Draxler, waarbij Thomas Meunier twee keer de aangever was. Strasbourg deed in de slotfase nog wel iets terug. Jérémy Blayac maakte er 2-4 van.

Lille - OGC Nice* 1-1
Al na zeven minuten mocht Lille, met Anwar El Ghazi in de basis, juichen. De Braziliaan Luiz Araújo scoorde voor de thuisploeg. Bij Nice deed de geblesseerde Wesley Sneijder nog altijd niet mee. Na een eerste helft waarin het spel op en neer golfde, had Nice na rust de overhand. Het leverde na een uur de gelijkmaker van Mario Balotelli op.

Uiteindelijk moesten strafschoppen uitkomst brengen en bij Lille verliep de serie dramatisch. Luiz Araújo, Júnior Alonso en Yves Bissouma misten. El Ghazi scoorde wel, maar dat was niet genoeg om de volgende ronde te bereiken. Na drie rake strafschoppen voor Nice was de race gelopen.

Bekijk hier alle uitslagen in het toernooi om de Coupe de la Ligue.