Bejubelde Van Dijk verklaart waarom hij zo ontzettend trots is op Liverpool

Reacties

Virgil van Dijk heeft met de League Cup zondag zijn eerste prijs gepakt als captain van Liverpool. 'Wat een aanvoerder en wat een leider', zei Alan Shearer na de finale tegen Chelsea over de Oranje-international, die uitgeroepen werd tot Man van de Wedstrijd.

Bejubelde Van Dijk verklaart waarom hij zo ontzettend trots is op Liverpool
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
nv
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Bij de grote Engelse media regende het complimenten voor Van Dijk na zijn glansrijke optreden in de zenuwslopende bekerfinale. De vermoeidheid was zienderogen toegenomen bij het gehavende Liverpool, dat te maken had met een blessurecrisis. Het uit nood verjongde team van Jürgen Klopp werd bij de hand genomen door zijn aanvoerder. 'Alles draaide om Van Dijk', zei Shearer als analist bij BBC Radio. 'Hij kon simpelweg niet gewisseld worden. Liverpool had hem nodig. Hij heeft Chelsea zo vaak gestopt. Wat een dag voor de spelers en supporters van Liverpool', ging de topscorer aller tijden van de Premier League verder.

Jamie Redknapp zei bij Sky Sports: 'Als er ooit een wedstrijd is geweest die symbool heeft gestaan voor hoe Jürgen Klopp is als manager, dan was het deze. De passie en de hartstocht; het was ongelofelijk. Wat een overwinning. Het is passend dat Van Dijk de matchwinner is geworden, want hij is uitgegroeid tot een Premier League-icoon. Het was een fantastische kopbal.' Van Dijk ontving als uitblinker de Alan Hardaker Man of the Match award en is pas de derde speler die twee keer is uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd in een League Cup-finale. Hij werd voorgegaan door twee andere geweldige centrumverdedigers: John Terry en Vincent Kompany.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Dijk genoot op het veld van de ontlading bij Liverpool, waar veel jonkies met vrijwel geen ervaring binnen de lijnen stonden in de verlenging. Des te knapper was de zege. 'Dit betekent zo veel. Met alle jonge jongens op het veld, in de verlenging… Het is ongelofelijk. Ik ben zo trots op dit team', vertelde Van Dijk bij Sky Sports. 'De jonkies hebben allemaal een aandeel gehad in wat we vandaag bereikt hebben. Dit is mijn eerste prijs als captain van Liverpool. Laten we er van genieten. Op naar meer.'

Liverpool stevent in het laatste seizoen met Jürgen Klopp aan het roer ook af op Premier League-winst. Het naderende vertrek van Klopp zorgt voor extra emoties bij The Reds op beladen momenten. 'We koesteren altijd de mooie momenten en dit is zeker zo'n moment. We nemen niets voor lief. We hebben vandaag gewoon weer geleverd, ondanks de problemen die we vooraf hadden', doelde Van Dijk op het missen van tien spelers door blessures, onder wie bepalende spelers als Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah en Alisson Becker.

Zo groeide de 32-jarige centrumverdediger op Wembley uit tot matchwinner:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.