Beerensteyn is geen Miedema: Oranje onnodig onderuit tegen Duitsland

De Oranje Leeuwinnen hebben in de voorbereiding op het aankomende WK tegen de verhouding in verloren van verliezend EK-finalist Duitsland. De ploeg van Andries Jonker kreeg in het stadion van Fortuna Sittard genoeg kansen, maar daar ging vooral Lineth Beerensteyn niet goed mee om: 0-1.

0 - 1
Duitsland
Duitsland

Nederland moet op het WK haar geblesseerde topscorer Vivianne Miedema missen en Beerensteyn hoopt nu het vertrouwen te krijgen in de spits. Tegen Duitsland waren er voor de aanvaller genoeg kansen om zichzelf te laten zien. Beerensteyn miste echter de scherpte. Bij de eerste kans stuitte ze op keeper Merle Frohms, bij de tweede kans schoot ze in het zijnet.

Driemaal bleek ook niet scheepsrecht te zijn. Na een te korte terugspeelbal van Sydney Lohmann kwam Beerensteyn oog in oog te staan met Ann-Katrin Berger, die de tweede helft mocht keepen, maar scoren lukte opnieuw niet. Uit de rebound schoot Daniëlle van de Donk op de paal.

Nederland was de bovenliggende partij, maar verzuimde om zichzelf daarvoor te belonen. Aan de overkant was het vervolgens wel raak: uit een hoekschop kopte Lohmann, niet goed gedekt door Beerensteyn, de openingstreffer binnen.

Na deze domper probeerde Nederland nog om terug in de wedstrijd te komen. Damaris Egurrola kreeg vijf minuten voor tijd dé kans op de gelijkmaker, maar vond Berger op haar pad. Uit de tegenaanval schoot Laura Freigang vervolgens op de paal. Het bleef zodoende bij 0-1.

Nederland oefent aankomende dinsdag opnieuw. Op Het Kasteel is dan Polen de tegenstander. Het WK in Nieuw-Zeeland begint voor Nederland op 23 juli met een groepswedstrijd tegen Portugal.