Beenhakker ziet Polen van Tsjechië winnen

Polen heeft goede zaken gedaan in Groep 3 van de WK-kwalificatie. Tsjechië werd met 2-1 verslagen. Slovenië en Slowakije zijn de belangrijkste concurrenten van het elftal van bondscoach Leo Beenhakker.

Polen-Tsjechië 2-1Jakub Blaszczykowski (foto) was de grote man aan de zijde van Polen. De middenvelder van Borussia Dortmund was betrokken bij beide Poolse doelpunten. Blaszczykowski verzond de pass waaruit Pawel Brozek voor 1-0 zorgde en nam zelf de 2-0 voor zijn rekening. Tsjechië verkleinde de marge nog tot één doelpunt verschil, maar de 2-1 van Vaclav Sverkos kreeg geen vervolg meer. Polen heeft zeven punten, Tsjechië staat met één punt uit twee wedstrijden op achterstand.

Slovenië-Noord-Ierland 2-0Net als Polen kwam Slovenië op zeven punten. Het had daar tegen Noord-Ierland twee late goals voor nodig. Milivoje Novakovic zorgde pas in de 84ste minuut met een intikker voor 1-0. Niet veel later bepaalde Zlatan Ljubijankic de eindstand op 2-0.

San Marino-Slowakije 1-3Door een doelpunt van San Marino op slag van rust leek het voor Slowakije nog even spannend te worden, nadat de gasten eerder een 2-0 voorsprong hadden genomen. Vijf minuten na de pauze herstelde Miroslav Karhan de marge van twee doelpunten en was de wedstrijd beslist. Slowakije volgt Polen en Slovenië op één punt.