Beenhakker zet blunderende Boruc uit selectie

De Poolse bondscoach Leo Beenhakker heeft Artur Boruc uit de selectie gezet. De doelman van Celtic was tegen Noord-Ierland voor een groot deel verantwoordelijk voor de 3-2 nederlaag. Bij twee treffers van de Britten ging Boruc in de fout.

Beenhakker zet blunderende Boruc uit selectie

'We weten allemaal wat er zaterdag gebeurd is. Dat had niet alleen effect op hem, maar op de hele nationale ploeg', legt Beenhakker uit. 'Daarom heb ik besloten om Boruc voor komende woensdag tegen San Marino buiten de selectie te laten.'

Bij de eerste treffer van de Noord-Ieren liet Boruc zich simpel verschalken na een hoge bal van Chris Brunt. Damien Johnston liet Warren Feeney de 1-0 scoren. De 3-1 van de Noord-Ieren kwam voort uit een terugspeelbal van Michal Zewlakow. Op het hobbelende veld maaide Boruc compleet over de bal heen.

Lukasz Fabiański zal tegen San Marino vermoedelijk het Poolse doel verdedigen. De reserve-keeper van Arsenal moest het duel met Noord-Ierland wegens buikgriep aan zich voorbij laten gaan, maar de Polen verwachten dat hij woensdag voldoende fit zal zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen